Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για την περαιτέρω μείωση της παράνομης μετανάστευσης θα δεσμευτούν οι ηγέτες της ΕΕ την Κυριακή (24/6)

Για την περαιτέρω μείωση της παράνομης μετανάστευσης θα δεσμευτούν οι ηγέτες της ΕΕ την Κυριακή (24/6)
Οι ηγέτες της ΕΕ θα δεσμευτούν την Κυριακή να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να περιορίσουν τις παράνομες αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη, αναφέρει το προσχέδιο της κοινής τους δήλωσης
Οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από τη μετανάστευση θα δεσμευτούν την Κυριακή (24/6) να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να περιορίσουν τις αφίξεις στην Ευρώπη και να περιορίσουν τις μετακινήσεις όσων έχουν ζητήσει άσυλο, όπως προκύπτει από το προσχέδιο της κοινής τους δήλωσης, που επικαλείται σήμερα (20/6/2018) το «Reuters».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, συγκάλεσε σήμερα μια άτυπη συνάντηση εργασίας για θέματα μετανάστευσης και ασύλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προκειμένου να συνεργαστεί με ομάδα των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των ενδιαφερόμενων κρατών μελών για την εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των χωρών που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ελλάδα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να σημειώσουμε πρόοδο στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των παράνομων αφίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως μέσω ενισχυμένης προστασίας των εξωτερικών συνόρων, κοινών και εναρμονισμένων διαδικασιών ασύλου και εντατικοποίησης της συνεργασίας με τις χώρες διέλευσης καθώς και με τις χώρες προέλευσης», αναφέρεται στο προσχέδιο.
«Ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε την ισχυρή ανάγκη να (αποτρέψουμε)... την παράνομη διέλευση των εσωτερικών συνόρων μεταξύ των κρατών - μελών από τους παράνομους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο και να διασφαλίσουμε την ταχεία επανεισδοχή από το αρμόδιο κράτος μέλος», προστίθεται.
Οι ηγέτες της ΕΕ θα προειδοποιήσουν, παράλληλα, κατά των «μονομερών, μη συντονισμένων μέτρων», ως λιγότερο αποτελεσματικών και ζημιογόνων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης