Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν τη Starbucks

tags :
Οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν τη Starbucks
Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας για τη Starbucks
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας για τη Starbucks προχώρησαν σήμερα (20 Ιουνίου 2018) και οι τρεις αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Ειδικότερα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε σε «ΒΒΒ+» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της αμερικανικής εταιρείας, με σταθερές προοπτικές (outlook), ενώ η Moody’s μετέβαλε αρνητικά σε «Baa1» την αξιολόγηση, με αρνητικό, ωστόσο outlook.
Από την πλευρά της, η Fitch υποβάθμισε σε «BBB+» την αντίστοιχη αξιολόγηση, με σταθερές προοπτικές.
Όπως εκτιμούν, στις εκθέσεις τους, οι οίκοι, η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για επιστροφή μετρητών 25 δισεκ. δολαρίων (έναντι 9 δισεκ. την τελευταία τριετία) στους μετόχους μέσω μερισμάτων, αλλά και για επαναγορά μετοχών κατά την τριετή περίοδο που λήγει το οικονομικό έτος 2020.
Τα προαναφερθέντα θα αυξήσουν τη μόχλευση, εκτιμάται.
Υπενθυμίζεται ότι τα λειτουργικά κέρδη της Starbucks παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα το πρώτο τρίμηνο του 2018, στα 660 εκατ. δολάρια, έναντι επίδοσης ύψους 653 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε σε 53 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 6 δισεκ. δολάρια, επίδοση κατά 6% υψηλότερη σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η Starbucks «βλέπει» τα EBITDA μεταξύ 2,48-2,53 δολαρίων ανά μετοχή για το σύνολο του 2018.

Διαβάστε: Παραιτείται από το «τιμόνι» της Starbucks ο Howard Schultz, έπειτα από 40 χρόνια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης