Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόστιμο 205 εκατ. δολαρίων στη Deutsche Bank για χειραγώγηση ισοτιμιών

tags :
ΗΠΑ: Πρόστιμο 205 εκατ. δολαρίων στη Deutsche Bank για χειραγώγηση ισοτιμιών
«Καμπάνα» των ΗΠΑ στη Deutsche Bank
Πρόστιμο ύψους 205 εκατ. δολαρίων επέβαλαν στη Deutsche Bank οι χρηματοπιστωτικές αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς έκριναν ένοχη τη γερμανική τράπεζα για προσπάθεια χειραγώγησης νομισματικών ισοτιμιών αλλά και για αποτυχία προστασίας του απορρήτου των πελατών.
Ειδικότερα, υπάλληλοι της τράπεζας επιδίωξαν να αυξήσουν τις τιμές συναλλάγματος και να χρεώσουν υπερβολικά spreads, μεταξύ 2007 έως 2013, όταν η τράπεζα ήταν μεγαλύτερος trader νομισμάτων παγκοσμίως.
Η Deutsche Bank συμφώνησε με την ποινή.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι «είναι στην ευχάριστη θέση να επιλύσει την έρευνα των αρχών της Νέας Υόρκης, σχετικά με πρακτικές που σχετίζονται με τις δραστηριότητες συναλλάγματος και ότι οι αρχές έχουν αναγνωρίσει την εκτεταμένη συνεργασία και τη συμμόρφωσή» της.

Νέα πτώση εσόδων αναμένει η Deutsche Bank το β’ 3μηνο 2018

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα χαρακτηριστούν από μία περαιτέρω των εσόδων της Deutsche Bank, σε μία περίοδο που ο γερμανικός κολοσσός αποσύρεται σταδιακά από την επενδυτική τραπεζική και εστιάζει στην εγχώρια λιανική τραπεζική, εφαρμόζοντας ένα αυστηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, η τράπεζα θα τα πάει «λίγο χειρότερα» σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.
Επισημαίνεται πως η Deutsche Bank αναθεώρησε επί τα χείρω τον περασμένο Μάρτιο τις ζημίες για το 2017, σε 751 εκατ. έναντι 512 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αναβαλλόμενης φορολογίας στη Βρετανία.
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 26 δισεκ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο, επίδοση κατά 12% υποδεέστερη σε ετήσια σύγκριση.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 14%, στο τέλος του 2017.

Διαβάστε: Fed: Προβληματικές οι δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης