Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλος έλξης για IPOs το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Πόλος έλξης για IPOs το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Πόλος έλξης για IPOs το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχει γίνει πόλος έλξης Αρχικών Δημόσιων Προσφορών (IPO) ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.
Ενώ οι αμερικανικές αγορές περιμένουν τις δημόσιες εγγραφές της Uber και της Airbnb, τρεις κινεζικές εταιρείες που κατατάσσονται στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου παγκοσμίως, αναμένεται να εισαχθούν το 2018 στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Η Xiaomi, γνωστή ως η «Apple» της Κίνας, η Meituan-Dianping, χειριστής ιστότοπων παρόμοιων με Groupon και Yelp στην Κίνα και η Didi Chuxing, η οποία εξαγόρασε την επιχειρηματική δραστηριότητα της Uber στην Κίνα.
Οι κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις China Tower, εταιρεία κατασκευής κεραιών κινητής τηλεφωνίας και η Sinopec Marketing, μια θυγατρική της της China Petroleum & Chemical, αναμένεται επίσης να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ φέτος μέσα στο 2018, σύμφωνα με Renaissance Capital.



Το Χονγκ Κονγκ είναι «τέλεια τοποθετημένο» σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου, δήλωσε ο Andy Nybo, διευθυντής της Burton-Taylor International Consulting, ο οποίος διεξάγει έρευνα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Επισήμανε ότι η πρώην βρετανική αποικία έχει αναπτυγμένη οικονομία και χρηματοπιστωτική αγορά και παρέχει στους διεθνείς επενδυτές μια σύνδεση με τις χερσαίες κινεζικές αγορές μέσω του προγράμματος «stock connect».
To 2017 τα έσοδα του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 18%, σύμφωνα με την έκθεση Burton-Taylor.
Αυτός είναι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων είναι μεγαλύτερος από του Nasdaq κατά 6,6% και ο ρυθμός αύξησης της τάξης του 2,9% για τον NYSE σύμφωνα με τη μελέτη.



Η ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών του Χονγκ Κονγκ έρχεται επίσης καθώς οι δυτικοί θεσμικοί επενδυτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις ευκαιρίες στην Ασία και το Πεκίνο προσπαθεί να ανοίξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε ξένους επενδυτές.
Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εφάρμοσε νέους κανόνες τον Απρίλιο, επιτρέποντας στις εταιρείες βιοτεχνολογίας χωρίς έσοδα ή κέρδος να υποβάλουν αίτηση για δημόσια εγγραφή.
Το Πεκίνο ξεκινά επίσης ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέψει στους τεχνολογικούς γίγαντες της Κίνας, οι οποίοι είναι εισηγμένοι στο Χονγκ Κονγκ ή στις ΗΠΑ, να εισαχθούν και στα κινεζικά χρηματιστήρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης