Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το μήνυμα του road show της Ν. Υόρκης: Αδιάφοροι οι επενδυτές για την ελληνική ιστορία ανάκαμψης, δεν πείθουν οι τράπεζες

Το μήνυμα του road show της Ν. Υόρκης: Αδιάφοροι οι επενδυτές για την ελληνική ιστορία ανάκαμψης, δεν πείθουν οι τράπεζες
Το βασικό συμπέρασμα από το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στην Νέα Υόρκη είναι ότι νέα κεφάλαια δεν είναι διατεθειμένα να επενδύσουν ακόμη στην Ελλάδα...
Ενώ το κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου – ίσως απαιτηθεί και το Eurogroup στις 12 Ιουλίου – θα λάβει σημαντικές αποφάσεις για το κλείσιμο του 3ου μνημονίου, την μεταμνημονιακή Ελλάδα και το χρέος…στην Νέα Υόρκη και στο road show που πραγματοποιείται με επίκεντρο τις ελληνικές επιχειρήσεις το συμπέρασμα είναι αδιαφορία.
Παράγοντες που βρίσκονται εκεί, συμμετέχουν στις παρουσιάσεις και κυρίως έχουν επαφές με ξένους επενδυτές εξάγονται ορισμένα πολύ κρίσιμα συμπεράσματα
1)Κανείς δεν πιστεύει ότι υφίσταται έννοια καθαρής εξόδου από τα μνημόνια
2)Θεωρούν ότι η Ελλάδα σε αυτή την νέα φάση θα πρέπει να δοκιμαστεί, δεν χρειάζεται βιασύνη, δεν θα χαθεί το τρένο του recovery.
3)Όσοι επενδυτές είναι τοποθετημένοι αναφέρουν ότι στρατηγικά μπορούν να περιμένουν έως ότου ανακάμψει η ελληνική οικονομία και ότι αργά αλλά σταθερά αυτά θα συντελείται.
4)Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι ενδιαφέρον από νέα κεφάλαια για ελληνικό κίνδυνο και ελληνικά assets ήταν εκπληκτικά περιορισμένο, σε επίπεδο κατάπληξης.
Δεν υπάρχουν νέα κεφάλαια που έχουν διάθεση να πάρουν το ελληνικό στοίχημα της ανάκαμψης.
5)Πολύ σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι όπως ανέφεραν πολλοί ξένοι επενδυτές το μόνο assets που μπορεί να αγοραστεί για να ποντάρει ένας επενδυτής στο ελληνικό στοίχημα είναι οι τράπεζες.
Όμως οι τράπεζες δεν πείθουν, δεν είναι επενδύσιμες και βρίσκονται ακόμη στην μέση της διαδρομής της εξυγίανσης.
Οι κίνδυνοι για τους ξένους επενδυτές είναι δύο οι στόχοι υλοποίησης των προβληματικών ανοιγμάτων και οι αυξήσεις κεφαλαίου που θα υλοποιηθούν.
Οι αμερικανοί επενδυτές πάντως δεν έδειξαν ενθουσιασμό για τις ελληνικές τράπεζες.
6)Παρ΄ ότι στην Ελλάδα υφίσταται θέμα Folli Follie το ζήτημα αυτό της διαφάνειας ήταν πολύ χαμηλά στην ατζέντα των ξένων επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης