Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Ιταλίας προς Γερμανία για το προσφυγικό – Απειλεί να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο της 24ης Ιουνίου ο Conte

tags :
Προειδοποιήσεις Ιταλίας προς Γερμανία για το προσφυγικό – Απειλεί να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο της 24ης Ιουνίου ο Conte
Εάν όλα έχουν ήδη προσυμφωνηθεί, καθίσταται ανώφελο να πάρουμε μέρος στη μίνι Σύνοδο Κορυφής είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Προειδοποιήσεις προς το Βερολίνο ενόψει της προγραμματισμένης μίνι συνόδου κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Κυριακή 24/6 στο Βερολίνο σχετικά με το προσφυγικό απευθύνει η κυβέρνηση της Ιταλίας, απειλώντας να μην λάβει καν μέρος στις εργασίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera – στην ηλεκτρονική της έκδοση -,  ο πρωθυπουργός G. Conte διεμήνυσε πως αν όλα έχουν ήδη προσυμφωνηθεί, τότε καθίσταται ανώφελο για την Ιταλία να πάρει μέρος στη Σύνοδο της Κυριακής που θα οργανωθεί στις Βρυξέλλες.
Με αυτό τον τρόπο ο Conte επισημαίνει ότι θέλει η Ιταλία να λάβει μέρος με ουσιαστικό τρόπο στη διαμόρφωση της ατζέντας και στη λήψη των τελικών αποφάσεων και ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών, M. Salvini, ο οποίος υποστήριξε ότι «αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι, καλά θα κάνουμε να μην ξοδέψουμε ούτε τα χρήματα του εισιτηρίου», διαμηνύοντας πως στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι η προστασία των μεσογειακών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συνέβη και με τη λεγόμενη βαλκανική διαδρομή.
Ο Salvini, η δημοτικότητα του οποίου – και του κόμματος του – είναι στα ύψη στην Ιταλία, ανέφερε με ικανοποίηση του σε μήνυμα στο twitter πως τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχει πατήσει στην Ιταλία κανένας μετανάστης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης