Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ασφαλές καταφύγιο η Τουρκία για τους πρόσφυγες – Η Ευρώπη έκρυψε τις ευθύνες της πίσω από τα συρματοπλέγματα

tags :
Erdogan: Ασφαλές καταφύγιο η Τουρκία για τους πρόσφυγες – Η Ευρώπη έκρυψε τις ευθύνες της πίσω από τα συρματοπλέγματα
Η ΕΕ δεν έχει ικανοποιήσει τις οικονομικές της δεσμεύσεις απέναντι στην Τουρκία υποστήριξε ο Erdogan
Ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες χαρακτήρισε την Τουρκία ο Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος επιτέθηκε στην Ευρώπη κατηγορώντας την ότι κρύβεται πίσω από τα συρματοπλέγματα.
«Ενώ πολλές δυτικές χώρες που υποστηρίζουν ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρύφτηκαν πίσω από τα συρματοπλέγματα, η Τουρκία αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για 4 εκατ. πρόσφυγες, εκ των οποίων 3,5 εκατ. είναι Σύροι.
Πέραν αυτού, η ΕΕ δεν ικανοποίησε τις οικονομικές της υποσχέσεις στην Τουρκία για την διαμονή των προσφύγων στην Τουρκία» είπε ο Erdogan, όπως μεταδίδει η τουρκική Sabah.
Βάσει του δημοσιεύματος, η ΕΕ δεν έχει δώσει την βοήθεια των 3 δις ευρώ που έχει υποσχεθεί στην Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες, καθώς σύμφωνα με την Άγκυρα το ποσό που έχει εκταμιευθεί έως σήμερα ανέρχεται στα 850 εκατομμύρια ευρώ.
«Η συνειδητή συμπεριφορά της χώρας μας για την κρίση στη Συρία και το Ιράκ έδειξε για μια ακόμα φορά σε όλο τον κόσμο τη δέσμευση του έθνους μας στις ανθρωπιστικές αξίες, τη γενναιοδωρία και την αρωγή.
Επ’ ευκαιρία αυτής της βαρυσήμαντης ημέρας, θέλω να υπογραμμίσω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα στους καταπιεσμένους και τα θύματα χωρίς διακρίσεις, όπως έκανε έως σήμερα» ανέφερε ο Erdogan σε γραπτή ανακοίνωση του και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης