Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο ενόψει της συνεδρίασης ΟΠΕΚ - Στο -0,55% και τα 74,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο ενόψει της συνεδρίασης ΟΠΕΚ - Στο -0,55% και τα 74,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32% στα 65,50 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Πέμπτη (21/6) το πετρέλαιο, καθώς παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική πτώση, οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με την έκβαση της αυριανής (22/6) συνάντησης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.
Ειδικότερα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,32% στα 65,50 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά το γεγονός ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ εμφανίζονται διχασμένες απέναντι στο ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής, τα σημερινά σχόλια του ιρανού υπουργού Πετρελαίου, Bijan Zanganeh, δείχνουν ότι υπάρχουν πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών.
Ο ιρανός υπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ καλά» με τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής του ΟΠΕΚ, τονίζοντας παράλληγλα ότι το Ιράν θα μπορούσε να δεχθεί μία μετριοπαθή αύξηση της παραγωγής, με τις δηλώσεις του να έρχονται σε αντίθεση με τα σχόλια που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος χθες.
«Δεν πιστεύω ότι σε αυτή τη συνάνητησ μπορούμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία», δήλωνε ο ίδιος χθες κατά την άφιξή του στη Βιέννη, ενόψει τηα συνάντησης.
«Η διάθεση σήμερα ήταν απόλυτα αισιόδοξη», τονίζει η Helima Croft της RBC Capital Markets, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «νομίζω ότι έχουμε περάσει από την καταστραφή σε μία ευτυχισμένη ιστορία».
Ωστόσο, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις της συνάντησης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή των ΗΠΑ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης