Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Η άνοδος του εμπορικού προστατευτισμού θα επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία

Bank of Japan: Η άνοδος του εμπορικού προστατευτισμού θα επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία
Ο αξιωματούχος της Bank of Japan, Yukitoshi Funo, εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο εμπορικός προστατευτισμός θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία της Ιαπωνίας
Την έντονη ανησυχία του απέναντι στον αυξανόμενο εμπορικό προστατευτισμό εξέφρασε σήμερα (21/6) ο αξιωματούχος της Bank of Japan, Yukitoshi Funo, εκτιμώντας ότι η σχετική εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο και τον όγκο του εμπορίου.
Ειδικότερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου, ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι «η αύξηση στον προστατευτισμό θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στον όγκο του εμποροίου», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεισ στο εμπόριο με ορισμένες ανησυχίες».
Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι ο εμπορικός προστατευτισμός θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να επηρεάσει και την οικονομία της Ιαπωνίας, τονίζοντας ότι «η BoJ χρειάζεται να παρακολουθεί προσεκτικά τους κινδύνους από τον εμπορικό προστατευτισμό, καθώς και τις επιδράσεις τους».
Σε ότι αφορά την άνοδο των τιμών, ο Funo παραδέχθηκε ότι υπάρχει μία επιβράδυνση, τονίζοντας ωστόσο ότι οι τιμές θα πρέπει να αυξηθούν μακροπρόθεσμα, ενώ πρόσθεσε ότι «δε χρειάζεται να είμαστε απαισιόδοξοι για τις τρέχουσες τάσεις των τιμών, καθώς η οικονομία παραμένει σε ανοδική τάση».
«Η αδυναμία των τιμών οφείλεται σε διαρθρωτικούς παράγοντες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος της BoJ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Κεντρική Τράπεζα «θα προσαρμόσει την πολιτική όπως αρμόζει», καθώς και ότι «δεν υπάρχει προκαθορισμένο πνεύμα για την νομισματική πολιτική».
«Τα κέρδη των τραπεζών, καθώς και οι αγορές, συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγόντων που πρέπει να εξεταστούν κατά την προσαρμογή της πολιτικής», υποστήριξε ο Funo, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «η δυναμική στην αύξηση των τιμών διατηρείται ακόμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης