Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Υπάρχει πραγματικός φόβος στους CFO ότι η Ιταλία θα γυρίσει την πλάτη στο ευρώ

tags :
CNBC: Υπάρχει πραγματικός φόβος στους CFO ότι η Ιταλία θα γυρίσει την πλάτη στο ευρώ
Δύο στους τρεις υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο ενός Italexit θα επηρεάσει αρνητικά τις εταιρείες τους
Το ενδεχόμενο ενός Italexit, της εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, εξακολουθεί να ανησυχεί διευθυντικά στελέχη κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως κατόπιν των πολιτικών εξελίξεων στην Ιταλία και της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Λέγκα του Βορρά του M. Salvini και του Κινήματος των 5 Αστέρων του Luigi Di Maio.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Global CFO Council (συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη από μερικές από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως) του CNBC, το 77% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Ιταλία να γυρίσει την πλάτη της στο ευρώ.
 


Επιπλέον, δύο στους τρεις υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο ενός Italexit είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τις εταιρείες τους σε διάστημα ενός εξαμήνου, την ώρα που το 90% εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά την ευρωπαϊκή οικονομία.

 
Όσον αφορά την πορεία της Ευρωζώνης, οι 20 από τους 42 ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται, ενώ το 63% τονίζει ότι το Brexit έχει αρνητική επίπτωση στη βρετανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης