Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ ώστε να επιλύσουμε τις εμπορικές διαφορές

Malmstrom (Κομισιόν): Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ ώστε να επιλύσουμε τις εμπορικές διαφορές
Η αρμόδιος της ΕΕ στον τομέα του εμπορίου εξέφρασε την ανησυχία της απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό τομέα
Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ προκειμένου να επιλυθούν οι εμπορικές διαφορές των δύο πλευρών, εξέφρασε σήμερα (21/6) η επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, στον απόηχο της απόφασης από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών μετάλλων.
Ειδικότερα, η αρμόδιος της ΕΕ στον τομέα του εμπορίου χαρακτήρισε τους σχετικούς δασμούς ως «παράνομους», καθώς παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά να ληφθούν αντίμετρα για την προσταδία των ευρωπαϊκών συμφερόντων και θέσεων εργασίας.
«Πιστεύω ότι είναι γελοίο να θεωρήσουμε την ΕΕ ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Malmstrom, η οποία ωστόσο διευκρίνησε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνομιλίες», καθώς «η ΕΕ βασίζεται στην ιδέα των συνομιλιών».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει να επιβάλλει δασμούς ύψους 25% σε μία σειρά αμερικανικών αγαθών, ως «απάντηση» στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις αρχές του τρέχοντος μήνα, με την Malmstrom να διευκρινήζει ότι οι σχετικοί δασμοί της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή (22/6).
Παράλληλα, η ίδια εξέφρασε την έντονη ανησυχία της απέναντι στις εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με άλλες μεγάλες οικονομίες, καθώς η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «έναν εμπορικό πόλεμο ο οποίος θα διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία».
Η αρμόδιος της ΕΕ στον τομέα του εμπορίου ασκήσε επίσης κριτική απέναντι στις προστατευτικές πολιτικές του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό της ότι ορισμένες χώρες «δρουν εκτός των κανόνων που έχουν συμφωνηθεί από κοινού στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης