Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ESM: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες μείωσης των NPLs

tags :
ESM: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες μείωσης των NPLs
Αν και οι τράπεζες πέτυχαν τους στόχους για τη μείωσή τους, πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στους πιο φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια
Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες μείωσης NPLs, αναφέρει στην έκθεση προόδου της Ελλάδας ο ESM, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.
Όπως αναφέρει ο ESM, οι ελληνικές τράπεζες παρέμειναν υπό πίεση και το 2017 λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο ανέρχεται στο 43,1% των συνολικών δανείων στο τέλος του 2017.
Αν και οι τράπεζες πέτυχαν τους στόχους για τη μείωσή τους, πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στους πιο φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια.
Το 2017, η κυβέρνηση εισήγαγε μια σημαντική νομοθεσία για να βοηθήσει τον κλάδο να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 35,3% μέχρι τα τέλη του 2019, μέσω του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και της δημιουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων.
Τα αρχικά αποτελέσματα είναι, ωστόσο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Η μείωση των NPLs αποτελεί βασική παράμετρος για τις εποπτικές αρχές, αφού θα καθορίσει εάν οι τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να απορροφήσουν τις απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης