Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού εάν δεν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των εδρών

tags :
Erdogan: Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού εάν δεν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των εδρών
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι σε περίπτωση εξασφάλισης των απαιτούμενων εδρών, το θέμα του συνασπισμού έχει τελειώσει
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, σε δηλώσεις που πραγματοποίσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral FM, σε περίπτωση που το κόμμα του δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές της Κυριακής (24/6).
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Erdogan, το οποίο συνεργάζεται με το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) στη λεγόμενη "Λαϊκή Συμμαχία" αναμένεται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμαχία του AKP δε θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών, εν μέσω της ενισχυμένης αντιπολίτευσης.
«Εάν η Λαϊκή Συμμαχία εξασφαλίσει πάνω από 300 έδρεις, το θέμα του συνασπισμού έχει τελειώσει», ανέφερε ο Erdogan, για να διευκρινήσει εν συνεχεία ότι «εάν έχουμε κάτω από 300 έδρες, τότε θα μπορούσε να αναζητήσουμε έναν συνασπισμό», καθώς και ότι το δεύτερο σενάριο «αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω σχόλια αποτελούν την πρώτη παραδοχή από την πλευρά του Erdogan ότι η εκλογική συμμαχία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Παρόλαυτα, ο Erdogan δεν ανέφερε μαζί με ποιο κόμμα θα μπορούσε να σχηματίσει συνασπισμό, ή το κατά πόσο είναι έυκολη αυτή η αποστολή.
«Μπορούν να σχηματιστούν συνασπισμοί, αλλά η πιθανότητα να υπάρξει κάποιος είναι πολύ μικροί», καταλήγει ο τούρκος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι το κυριότερο αντιπολιτευόμενο κόμμα, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει σημαχίσει με το Saadet και το Iyi για τις προσεχείς εκλογές, με την σχετική συμαχία να διατηρεί ισχυρή στάση κατά του Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης