Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στα Σκόπια τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στα Σκόπια τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα
Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν αυτή έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή η ΝΔ θα την καταψηφίσει.
«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα.
Πρόκειται για κακή συμφωνία που παράγει ήδη αποτελέσματα» είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κιλκίς ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση του Κιλκίς.
«Εκατόν πέντε χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του 20ού αιώνα.
Επισκέπτομαι τη Μακεδονία σε μία συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη.
Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει.
Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα.
Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία αφορά από το Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Σημειώνεται πως στις 21:00 σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS