Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Η ΕΚΤ έκανε το πρώτο βήμα για μία πιο συμβατική νομισματική πολιτική - Τον τερματισμό του QE

tags :
Weidmann (Bundesbank): Η ΕΚΤ έκανε το πρώτο βήμα για μία πιο συμβατική νομισματική πολιτική - Τον τερματισμό του QE
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινείται τελικά στον στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%
O τερματισμός του προγράμματος αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι μόνο το πρώτο βήμα προς μία πιο συμβατική νομισματική πολιτική, κάνοντας ακόμη πιο σημαντικό «το ξεκίνημα αυτής της πολιτικής», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Jens Weidmann.
Σε ομιλία του στην κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, ο Weidmann είπε ότι πιστεύει πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινείται τελικά στον στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%.
Με τον πληθωρισμό να ενισχύεται, η ΕΚΤ διαμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων τον Δεκέμβριο και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα έως το καλοκαίρι του 2019.
Ο Weidmann είπε ότι η νομισματική πολιτική θα εξακολουθήσει να είναι χαλαρή και μετά το τέλος των αγορών ομολόγων, καθώς τα ομόλογα θα παραμείνουν στους ισολογισμούς των εθνικών κεντρικών τραπεζών, τα έσοδα από τα ομόλογα που λήγουν θα επενδύονται ξανά και υπάρχει η κατεύθυνση που έχει δώσει η ΕΚΤ για τα επιτόκια.
«Επομένως, ο τερματισμός των καθαρών αγορών είναι πιθανότατα μόλις το πρώτο βήμα για μία σταδιακή ομαλοποίηση.
Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος, για τον οποίο ήταν τόσο σημαντικό να γίνει το ξεκίνημα», σημείωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης