Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (τούρκος ΥΠΕΞ): Το 2020 η άφιξη των πρώτων αμερικανικών F-35 στην Τουρκία

Cavusoglu (τούρκος ΥΠΕΞ): Το 2020 η άφιξη των πρώτων αμερικανικών F-35 στην Τουρκία
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι τούρκοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ μέχρι το 2020
Στο ζήτημα των αμερικανικών μαχητικών F-35 τα οποία προορίζονται για την Τουρκία αναφέρθηκε σήμερα (21/6) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος δήλωσε ότι τα αεροσκάφη θα καταφθάσουν στη χώρα το 2020.
Ειδικότερα, ο Cavusoglu, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των τούρκων πιλότων για τα F-35 θα ολοκληρωθεί το 2020, δυεκρινίζοντας ότι η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ.
«Θα υπάρχουν εκπαιδευτικές εργασίες μέχρι το 2020», υπογράμμισε ο τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «η άφιξη των αεροσκαφών στην Τουρκία θα γίνει το 2020».
Η παράδοση των F-35 αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός ότι η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την περασμένη Δευτέρα (18/6) το ετήσιο νομοσχέδιο για την Εθνική Άμυνα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απαγόρευση της πώλησης των αεροσκαφών, με τη Γερουσία να επικαλείται μεταξύ άλλων την αγορά του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.
Μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης, η πλευρά της Άγκυρας δήλωσε ότι η παράδοση των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην πολιτεία του Τέξας, καθώς και ότι η άφιξη των αεροσκαφών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρώσουν οι πιλότοι την εκπαίδευσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης