Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά στη συμφωνία Macron και Merkel ο πρωθ. της Βαυαρίας – «Τα χρήματα των Γερμανών να μη δίνονται στην Ευρωζώνη»

tags :
Αντιδρά στη συμφωνία Macron και Merkel ο πρωθ. της Βαυαρίας – «Τα χρήματα των Γερμανών να μη δίνονται στην Ευρωζώνη»
Αντιδρά στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας
Τη δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία μεταξύ των Emmanuel Macron και Angela Merkel σχετικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Söder, εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για τη στήριξη του νομισματικού μπλοκ..
Όπως ανέφερε σε σημερινές (21/6) του δηλώσεις, η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι τα οικονομικά της Ευρωζώνης και το μεταναστατευτικό μπορούν να συνδεθούν.
«Αυτό μπορεί να αφήσει κακή γεύση», σχολίασε ο κ. Söder, μέλος της ηγεσίας της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) της Βαυαρίας.
«Ένα πράγμα είναι σαφές:
Χρειαζόμαστε σταθερότητα στην Ευρώπη όχι πληρώνοντας πάντα περισσότερα χρήματα, αλλά μάλλον μέσω μεταρρυθμίσεων στις αντίστοιχες χώρες.
Δεν θέλουμε μία κοινότητα χρέους.
Δεν γίνεται ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία να αναπτυχθούν για παράδειγμα για την περαιτέρω διάσωση των ιταλικών τραπεζών.
Αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί στην Ιταλία.
Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να συζητηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κα Merkel δήλωσε αισιόδοξη ότι η κυβέρνησή της και το γερμανικό κοινοβούλιο θα υποστηρίξουν τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης.
Ωστόσο, χθες, μέλη του συντηρητικού μπλοκ που αντιτάσσονται σε περαιτέρω οικονομική συμβολή στην Ευρωζώνη, επέκριναν τη συμφωνία, απειλώντας να μην το υποστηρίξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης