Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επειγόντως λύσεις απέναντι στην επιθετικότητα του Ιράν στη Μέση Ανατολή ζητεί η Merkel

Επειγόντως λύσεις απέναντι στην επιθετικότητα του Ιράν στη Μέση Ανατολή ζητεί η Merkel
Η Γερμανία παραμένει ισχυρός κρίκος στο πρόγραμμα της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν
Την ανησυχία της Γερμανίας σχετικά με την «επιθετικότητα του Ιράν» στη Μέση Ανατολή και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της ασιατικής χώρας  εξέφρασε η καγκελάριος Angela Merkel σήμερα (21/6/2018) κατά την επίσκεψή της στην Ιορδανία.
«Η επιθετικότητα του Ιράν πρέπει όχι μόνο να συζητηθεί αλλά χρειάζονται επειγόντως λύσεις», σημείωσε η Merkel κατά τη συνάντησή της με τον βασιλιά Abdullah στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Η Γερμανία παραμένει ισχυρός κρίκος στο πρόγραμμα της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, βάσει της οποίας ανεστάλησαν οι κυρώσεις στην Τεχεράνη σε αντάλλαγμα με τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος, μετά και την αποχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Η Merkel τόνισε ότι, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να διατηρήσουν τη συμφωνία του 2015, εκφράζουν κοινές ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, την παρουσία του στη Συρία και τον ρόλο του στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Υεμένη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δικαιολόγησε επίσης την ανησυχία της Ιορδανίας σχετικά με τη δραστηριότητα του Ιράν στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα της χώρας με τα υψώματα του Γκολάν, τα οποία κατέχει το Ισραήλ και στα οποία η Τεχεράνη σχεδιάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις.    
Κατά τα άλλα η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 384 εκατ. ευρώ προς την Ιορδανία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης