Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το 65% των επιχειρηματιών θεωρούν «απειλή» την εμπορική πολιτική του Donald Trump

tags :
CNBC: Το 65% των επιχειρηματιών θεωρούν «απειλή» την εμπορική πολιτική του Donald Trump
Αντίθετα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη φορολογική μεταρρύθμιση του Trump
Έντονες ανησυχίες προκαλεί στους επικεφαλής επιχειρήσεων η επιθετική πολιτική του Trump σε εμπορικό επίπεδο και κυρίως η διαμάχη του με την Κίνα, όπως αποδεικνύει έρευνα του CNBC.
Σημειώνεται ότι ο CNBC Global CFO Council αντιπροσωπεύει ορισμένες από τις μεγαλύτερες εισηγμένες και μη εταιρείες του κόσμου, με τη συνολική αξία κεφαλαιοποίησής τους να φθάνει στα 4,5 τρισ. δολάρια.
 
Στο CNBC Global CFO Council συμμετέχουν 20 επιχειρηματίες από τη Β. Αμερική, 17 από την περιοχή ΕΜΕΑ και έξι από την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 και 17 Ιουνίου 2018.
 
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας το 35% των επικεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος εξωτερικός κίνδυνος για τις εταιρείες τους είναι ο η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο α’ τρίμηνο 2018 ήταν 27%, ενώ στο δ’ τρίμηνο του 2017 είχε φθάσει μόλις στο 11,6%.
 
Την ίδια ώρα και παρά την πολύ καλή πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το 65% των επικεφαλής επιχειρήσεων στη Β. Αμερική θεωρούν ότι η πολιτική Trump στο εμπόριο θα έχει αρνητική επίδραση στις εταιρείες που διοικούν και μάλιστα για το επόμενο εξάμηνο, με ένα 20% να προβλέπει ότι οι συνέπειες θα είναι «πολύ αρνητικές».
 
Το 66% των επικεφαλής επιχειρήσεων από την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού αναμένουν και αυτοί αρνητική επίπτωση από την εμπορική πολιτική του Trump.
Στον αντίποδα το 60% των επικεφαλής στη Β. Αμερική τονίζουν ότι η φορολογική πολιτική του Αμερικανού προέδρου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις.
 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης