Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, λόγω Ιταλίας και πιέσεων στον κλάδο αυτοκινήτων - Βουτιά -2,02% για FTSE MIB, στο -1,44% ο DAX

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, λόγω Ιταλίας και πιέσεων στον κλάδο αυτοκινήτων - Βουτιά -2,02% για FTSE MIB, στο -1,44% ο DAX
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για την Ιταλία
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν σήμερα (21/6/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «σβήνοντας» τα κέρδη που σημείωναν κατά την έναρξη της συνεδρίασης, εν μέσω ανησυχιών για την Ιταλία, αλλά και λόγω πιέσεων στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτων, εν μέσω των επίμονων ανησυχιών γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,90% χαμηλότερα, στις 380,85 μονάδες.


Ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε «βουτιά» 2,02% στις 21.673,11 μονάδες.


Η ιταλική αγορά δέχτηκε πιέσεις καθώς δύο ευρωσκεπτικιστές βουλευτές, προερχόμενοι από την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, ο Claudio Borghi και ο Alberto Bagnai, επιλέχτηκαν σήμερα για να ηγηθούν δύο καίριων Επιτροπών της ιταλικής Βουλής.
Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής Επιτροπών μπορούν να εγγυηθούν την επίσπευση της κυβερνητικής νομοθεσίας και την επιβράδυνση των τροπολογιών της αντιπολίτευσης.
Μεγάλες πιέσεις δέχτηκε και το γερμανικό χρηματιστήριο, λόγω της σημαντικής έκθεσης των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στους υψηλότερους εμπορικούς δασμούς, αλλά και εν μέσω των ανησυχιών ότι οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις εισαγωγές οχημάτων από την Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 1,44% και έκλεισε στις 12.511,91 μονάδες, με τη μετοχή της Daimler να σημειώνει πτώση 4,3%.


Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τους υψηλότερους δασμούς που θα επιβάλει η Κίνα στις εισαγωγές οχημάτων από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη «Wall Street Jounral», η Γερμανία εξετάζει την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων από τις ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί μία φιλική επίλυση των εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις επηρέασαν και τις μετοχές της BMW και της Volkswagen, οι οποίες υποχώρησαν κατά 2,9% και 3,1% αντίστοιχα, ενώ πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Peugeot στη Γαλλία, η οποία έκλεισε στο -2,81%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 5.316,01 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε κατά 0,93% χαμηλότερα στις 7.556,44 μονάδες.



Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης κατέγραψε σημαντικά κέρδη, με τη μετοχή της δανέζικης Novo Nordisk να ενισχύεται κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία της νέες δοκιμές φαρμάκων που αφορούν τον διαβήτη.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει, εν τω μεταξύ, και η αυριανή συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε μία συμφωνία για την σταδιακή αύξηση της παραγωγής.
Οι υπουργοί Ενέργειας των μελών του Οργανισμού αναμένεται να εξετάσουν την πορεία της τρέχουσας συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους, και εν συνεχεία να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε χαλάρωση των περιορισμών.
Επιπλέον, τα «βλέμματα» των επενδυτών στράφηκαν και στις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας.
Η ΒοΕ αποφάσισε σήμερα (21/6/2018) να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό επιτόκιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα άλλαξε το guidance σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει την πώληση των 435 δισ. στερλινών που διακρατά σε βρετανικά κρατικά ομόλογα, αναφέροντας πως αυτό θα συμβεί μόλις το επιτόκιό της φτάσει στο 1,5%, νωρίτερα συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμησή της για 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης