Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας προχωρά η T - Systems της Deutsche Telekom

Σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας προχωρά η T - Systems της Deutsche Telekom
Oι 6.000 περικοπές θα γίνουν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών
Σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα, η T-Systems, ο ζημιογόνος κλάδος των υπηρεσιών πληροφορικής της γερμανικής Deutsche Telekom, καθώς επιδιώκει να επιστρέψει στην κερδοφορία, όπως δήλωσε ο νέος CEO της εταιρείας Adel Al-Saleh.
Μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt είπε πως οι 6.000 περικοπές θα γίνουν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών.
Είναι η πρώτη φορά, που προαναγγέλλονται μειώσεις των θέσεων εργασίας της T-Systems, η οποία έχει συνολικό προσωπικό 37.000 και επί χρόνια αποτελεί το «προβληματικό παιδί» του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.
«Το πρόγραμμα μείωσης των θέσεων εργασίας θα είναι δαπανηρό γιατί θέλουμε να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο κοινωνικά ανεκτό αλλά αυτή η επένδυση μακροπρόθεσμα θα αποδώσει», δήλωσε ο Al-Saleh στη γερμανική εφημερίδα, όπως αναφέρει το Reuters.  
«Τους πόρους, που θα εξοικονομήσουμε, θα τους αξιοποιήσουμε για να καταστήσουμε την  T-Systems κερδοφόρα και πάλι», δήλωσε ο Al-Saleh.
Το συνδικάτο Verdi, το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον κλάδο των υπηρεσιών στη Γερμανία, δεσμεύθηκε να αντιταχθεί στις περικοπές των θέσεων εργασίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης