Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομάδα Βίσεγκραντ: Απαράδεκτη η μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδος για το μεταναστευτικό – Δεν συμμετέχουμε

tags :
Ομάδα Βίσεγκραντ: Απαράδεκτη η μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδος για το μεταναστευτικό – Δεν συμμετέχουμε
Αντιδράσεις των χωρών της Βίσεγκραντ για τη μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδο
Ως «απαράδεκτη» χαρακτήρισαν τα κράτη της ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) τη μίνι ευρωπαϊκή Σύνοδο για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που οργανώνεται στις Βρυξέλλες την Κυριακή (24 Ιουνίου 2018), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν.
«Η μίνι Σύνοδος της Κυριακής είναι απαράδεκτη, δεν θα συμμετάσχουμε, θέλουν να αναθερμάνουν μια παλιά πρόταση που έχουμε ήδη απορρίψει», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, στη Βουδαπέστη.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, δήλωσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις θα πρέπει να οργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και όχι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Κατανοούμε ότι υπάρχουν εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες σε ορισμένες χώρες αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια πανευρωπαϊκή βιασύνη», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι οι χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ και η Αυστρία συμφώνησαν υπέρ της ενίσχυσης της άμυνας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του να οδηγούνται οι μετανάστες εκτός των συνόρων της Ε.Ε..
Η ομάδα του Βίσεγκραντ συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Sebastian Kurz, προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό και θέματα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
Ο Αυστριακός είναι ο μόνος από τους πέντε ηγέτες που παρίσταντο σήμερα στη συνάντηση, ο οποίος θα συμμετάσχει στη μίνι Σύνοδο αυτό το Σαββατοκύριακο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης