Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες 0,3% για το πετρέλαιο, στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι - Τα «βλέμματα» στον ΟΠΕΚ

Ήπιες απώλειες 0,3% για το πετρέλαιο, στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι - Τα «βλέμματα» στον ΟΠΕΚ
Με ήπιες απώλειες 0,3% έκλεισε το πετρέλαιο, εν αναμονή της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (21/6/2018) το πετρέλαιο, εν αναμονή της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι το Ιράν ενδέχεται να αποδεχτεί μια ήπια αύξηση στην παραγωγή.
Οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν αύριο (22/6) στη Βιέννη, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε μία συμφωνία για την σταδιακή αύξηση της παραγωγής.
Οι υπουργοί Ενέργειας των μελών του Οργανισμού αναμένεται να εξετάσουν την πορεία της τρέχουσας συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους, και εν συνεχεία να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε χαλάρωση των περιορισμών.
Η τιμή για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουλίου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI) έκλεισε με πτώση 17 σεντς ή 0,3% στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα futures για το πετρέλαιο Brent υποχωρούν κατά 2,2% στα 73,1 δολ. ανά βαρέλι.
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα διεξάγει συνομιλίες με το Ιράν πριν τη συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ.
Ο ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά στις αλλαγές των ποσοστώσεων του ОПЕК+ και θα συζητήσει μεταξύ άλλων την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου έως τα 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ εμφανίζονται διχασμένες απέναντι στο ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής, σημερινά σχόλια του ιρανού υπουργού Πετρελαίου, Bijan Zanganeh, δείχνουν ότι υπάρχουν πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών.
Ο ιρανός υπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ καλά» με τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής του ΟΠΕΚ, τονίζοντας παράλληλα ότι το Ιράν θα μπορούσε να δεχθεί μία μετριοπαθή αύξηση της παραγωγής, με τις δηλώσεις του να έρχονται σε αντίθεση με σχόλια που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος χθες.
«Δεν πιστεύω ότι σε αυτή τη συνάντηση μπορούμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία», δήλωνε ο ίδιος χθες κατά την άφιξή του στη Βιέννη.
Από την πλευρά του, γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, εξέφρασε χθες την πεποίθησή του ότι οι χώρες του Οργανισμού θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε μία συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή», σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι χώρες του Οργανισμού εμφανίζονται διχασμένες αναφορικά με το αν πρέπει να σημειωθεί αύξηση της παραγωγής.
Ωστόσο, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις της συνάντησης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή των ΗΠΑ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης