Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς το πιο «bear» hedge fund καταφέρνει και καταγράφει κέρδη ενώ οι αγορές κάνουν πάρτι

tags :
Πώς το πιο «bear» hedge fund καταφέρνει και καταγράφει κέρδη ενώ οι αγορές κάνουν πάρτι
Πώς το πιο «bear» hedge fund καταφέρνει και καταγράφει κέρδη ενώ οι αγορές κάνουν πάρτι
Σε μια εποχή που οι «short» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς οι αγορές συνεχίζουν ακάθεκτες την ανοδική τους πορεία και πολλά hedge fund που έχουν «short» θέσεις αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν για να καλύψουν τις απώλειες με κάθε κόστος...



... οι αντίθετες απόψεις τείνουν να εξαφανίζονται, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα εξαγοράς από ότι να κάνουν αναλύσεις.
Όχι όμως και για τον Russell Clark, του οποίου το hedge fund Horseman Global με καθαρή έκθεση -45,29%, παραμένει ίσως το πιο «short» hedge fund του κόσμου.



.. Παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται ο Clark, δεν κατάφερε να αποφύγει ζημιές τον Μάιο του 2018, όταν το Horseman Global έχασε 0,80% (ακόμα καταγράφει ετήσια 4,33%).
Οπότε τι γράφει ένας από τους μεγαλύτερους θιασώτες του «short» σε μια εποχή που όοσι έχουν «short» θέσεις καταγράφουν σημαντικές απώλειες...



.. στην προσπάθειά του να αποτρέψει τους πελάτες τους από το να φύγουν αλλά και να είναι ειλικρινής σχετικά με το σκεπτικό του για τα κύριες επενδύσεις που επιδιώκει.

Από την τελευταία του επιστολή προς τους επενδυτές

Όπως αναφέρει ο Clark «ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε κάποιον στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι να είναι σωστός για τους λάθους λόγους.
Αν δεν αναγνωρίσεις ότι ήσουν τυχερός, τότε θα συνεχίσεις να λαμβάνεις επενδυτικές αποφάσεις βάσει ελαττωματικών συλλογισμών και τελικά η τύχη σου θα εξαντληθεί.
Για να προσπαθήσω να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα, έχω την τάση να γράφω Προβολές της Αγοράς, που διατυπώνουν τη σκέψη μου σε διάφορα θέματα στην αγορά.
Αδυναμία του δολαρίου: Τα βασικά επιχειρήματα ότι o δείκτης δολαρίου είναι σε υψηλά επίπεδα και σε συνδυασμό με τα διευρυνόμενα δίδυμα ελλείμματα εξακολουθούν να υποδηλώνουν αδυναμία του δολαρίου.
Δεν έχω δει ακόμα καμία αλλαγή στις τάσεις αυτές.
Η καλύτερη εξήγηση για την πρόσφατη ισχύ του δολαρίου ήταν ότι υπήρξε ρεκόρ μικρού ενδιαφέροντος για το δολάριο νωρίτερα το 2018, το οποίο έχει μειωθεί τώρα.
Εμπορεύματα: Η τάση για υψηλότερες τιμές στα εμπορεύματα συνεχίζεται και αρχίζει να εξαπλώνεται στα αγροτικά προϊόντα.
Η προσφορά γενικά παραμένει περιορισμένη και η κινεζική πολιτική περιορισμού της προσφοράς επιβεβαιώθηκε.
Η κινεζική παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος έχει μειωθεί πλέον κατά 50%.
Η τιμές του χάλυβα, του άνθρακα και του τσιμέντου διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο στις ΗΠΑ.
Ημιαγωγοί: Το επιχείρημα εδώ ήταν ότι η πτώση της ζήτησης από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και την επιβράδυνση των πωλήσεων smartphones σε συνδυασμό με την αύξηση της προσφοράς από την Κίνα θα προκαλούσε πτώση των τιμών των ημιαγωγών.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει πράγματι την πτώση των τιμών σε DRAM και NAND.
Ωστόσο, η αντίδραση των μετοχών εταιριών κατασκευής ημιαγωγών ήταν πολύ πιο ασταθής, με κάποιες μετοχές να καταγράφουν απώλειες και κάποιες να ενισχύονται.
Μου αρέσει η διασπορά στη δράση των τιμών των μετοχών, καθώς η διασπορά τείνει να οδηγήσει σε μια κατανομή.
Επίσης, οι ειδήσεις για τους ημιαγωγούς από την Κίνα εξακολουθούν να είναι αρνητικές, με την Bitmain να κάνει λόγο για τη μετακίνηση της παραγωγής ημιαγωγών από για παραγωγή κρυπτονομισμάτων σε ημιαγωγούς για τεχνητή νοημοσύνη, με πιθανή τιμολόγηση πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα.
Ηλεκτρονικά παιχνίδια: Και πάλι το επιχείρημα είναι ότι η ανάπτυξη των παιχνιδιών στυλ μάχης royale και ο αυξημένος ανταγωνισμός θα προκαλέσει προβλήματα στην παλιά φρουρά των εταιρειών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Τα δεδομένα λαμβάνονται από την Steam συνεχίζουν να δείχνουν μείωση των ταυτόχρονων χρηστών για τα ήδη εγκατεστημένα παιχνίδια.
Επιπλέον, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών Netease της Κίνας, η οποία είναι ο κινέζος διανομέας παιχνιδιών World of Warcraft και "Diablo" μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνει ένα μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με την τιμή της μετοχής της να μειώνεται κατά 30% το 2018.
Φαρμακοβιομηχανία: Η FDA εξακολουθεί να εγκρίνει περισσότερα φάρμακα, οπότε ο ανταγωνισμός θα πρέπει να οδηγήσει σε μείωση των τιμών των φαρμάκων.
Οι τάσεις εδώ εξακολουθούν να είναι ενθαρρυντικές.
Πιο συναρπαστικό για μένα είναι να δω ένα μοτίβο που εμφανίζεται που έχω δει πριν.
Τα περιθώρια και οι αποτιμήσεις είναι υψηλές, την ώρα που οι τιμές των εμπορευμάτων και τα επιτόκια αυξάνονται.
Ενώ η απόδοση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη καταλήγει ο Clark , έμαθα να εξετάζω τις αποδόσεις μου από την άποψη του εάν η αγορά συνεργάζεται μαζί μου ή είναι εναντίον μου.
Σε γενικές γραμμές, το 2019, η αγορά είναι εναντίον μου, και παρόλα αυτά βρισκόμαστε εδώ, ακόμα καταγράφουμε κέρδη.
Στην πραγματικότητα, είμαστε τόσο ενάντια στην αγορά σε τόσους πολλούς τομείς, που είμαι πιο ενθουσιασμένος, παρά να ανησυχώ σε αυτό το σημείο.
Το αμοιβαίο κεφάλαιό σας παραμένει long σε εμπορεύματα και ομόλογα και short στις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης