Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Deutsche Bank, στο «BBB+» η αξιολόγηση

tags :
Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Deutsche Bank, στο «BBB+» η αξιολόγηση
Νέο «χαστούκι» στην πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank, υποβάθμιση των προοπτικών από τη Fitch
Σε υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) της Deutsche Bank, από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε η Fitch Ratings, ακολουθώντας παρόμοιες κινήσεις των υπολοίπων οίκων αξιολόγησης.
Η αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας επιβεβαιώθηκαν σε «ΒΒΒ+» (bbb+ η αξιολόγηση βιωσιμότητας) και «F2», αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου, οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank και το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο εκτέλεσης της αναδιάρθρωσης που έχει βάλει εμπρός, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού της μοντέλου, στη σταθεροποίηση των κερδών και στην περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων κινδύνου.
Η ρευστότητα (μετρητά και ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία) της γερμανικής τράπεζας παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, επισημαίνεται, καθώς στις 31 Μαρτίου 2018, ανερχόταν σε 279 δισεκ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως ο γερμανικός κολοσσός αναθεώρησε επί τα χείρω τον περασμένο Μάρτιο τις ζημίες για το 2017, σε 751 εκατ. έναντι 512 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αναβαλλόμενης φορολογίας στη Βρετανία.
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 26 δισεκ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο, επίδοση κατά 12% υποδεέστερη σε ετήσια σύγκριση.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 14%, στο τέλος του 2017.

Διαβάστε: S&P: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η αξιολόγηση «A-» της Deutsche Bank

Νέα πρόκληση για τη Deutsche Bank τα «τεστ αντοχής» της Federal Reserve

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η επίδοση της θυγατρική της Deutsche Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες στα «τεστ αντοχής» (stress tests) της Federal Reserve (Fed), τα οποία θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου 2018, μετά τις διαρροές για τα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, αξιωματούχοι της Fed περιέγραψαν ως «προβληματικές» τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, πριν από περίπου ένα χρόνο (δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής).
Μάλιστα, ότι η Fed σχεδιάζει να προσθέσει τη Deutsche στη λίστα με τις «προβληματικές τράπεζες», δηλαδή σε αυτές που απειλούν με τις αδυναμίες τους το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Απαντώντας, η τράπεζα ανακοίνωσε πως «δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένα ρυθμιστικά σχόλια.
Η μητρική της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, Deutsche Bank AG, είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη και έχει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας.
Η θυγατρική στις ΗΠΑ έχει πολύ ισχυρό ισολογισμό».
Στα των «stress tests», τα οποία εξετάζουν τις κεφαλαιακές επιπτώσεις σε «δυσμενή» σενάρια, επισημαίνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που η Fed θα δημοσιοποιήσει στοιχεία για έξι μεγάλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Τα προηγούμενα χρόνια, η Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει αποτελέσματα μόνο για τον βραχίονα Deutsche Bank Trust Corp, που εμπεριέχει δραστηριότητες συναλλαγών και διαχείρισης πλούτου.
Τούτου λεχθέντος, πηγές της ΕΚΤ διαπίστωναν σήμερα πρόοδο στις προσπάθειες της τράπεζας να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες.
«Η τράπεζα έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των ρυθμιστικών ανησυχιών», ανέφερε η πηγή σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η Deutsche Bank διαθέτει πλέον μια πιο «σφικτή» διοικητική ομάδα, καλό επίπεδο κεφαλαίων και ρευστότητα και οι εποπτικές αρχές καθησυχάζονται από τα σχέδια που βλέπουν».

Διαβάστε: Moody's: Σε αρνητικό, από σταθερό, υποβαθμίζεται το outlook της Deutsche Bank - Στο «Α3» η αξιολόγηση

Νέα πτώση εσόδων αναμένεται το β’ 3μηνο 2018

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα χαρακτηριστούν από μία περαιτέρω των εσόδων της Deutsche Bank, σε μία περίοδο που ο γερμανικός κολοσσός αποσύρεται σταδιακά από την επενδυτική τραπεζική και εστιάζει στην εγχώρια λιανική τραπεζική, εφαρμόζοντας ένα αυστηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, η τράπεζα θα τα πάει «λίγο χειρότερα» σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε: DBRS: Νέα υποβάθμιση για τη Deutsche Bank εάν δεν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης