Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει το Σκοπιανό από την ατζέντα ακόμη και με την συμφωνία για το χρέος

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει το Σκοπιανό από την ατζέντα ακόμη και με την συμφωνία για το χρέος
Παράλληλα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι λόγω και των διακοπών οι κινητοποιήσεις θα κοπάσουν
Με επιστολή που απέστειλε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κυβέρνηση αίρει τις επιφυλάξεις της για την ένταξη των Σκοπίων στους δύο αυτούς οργανισμούς.
Την ίδια ώρα όμως που η κυβέρνηση λαμβάνει τα εύσημα από το εξωτερικό για τη συμφωνία με τα Σκόπια, στο εσωτερικό της χώρας, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι αντιδράσεις και οι επιθέσεις τόσο σε βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε στελέχη των ΑΝΕΛ. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα, και να φύγει από το προσκήνιο η συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, οι σφοδρές αποδοκιμασίες των πολιτών εντείνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας παίρνει η μία πόλη μετά την άλλη.
Από τα Χανιά, τη Λάρισα, την Έδεσα, τα Γιαννιτσά, μέχρι τις Σέρρες, το Κιλκίς και τη Μεγαλόπολη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πορεία διαμαρτυρίας το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, στην οποία συμμετείχαν 68 σύλλογοι, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων.
Στο Κιλκίς, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολίτες αποδοκίμασαν τον εκπρόσωπο και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την τελετή της κατάθεσης στεφάνων για την επέτειο των 105 ετών από τη μάχη του Κιλκίς για την απελευθέρωση της πόλης.
Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν την Πέμπτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί απατεώνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πήγε στο Κιλκίς και τη ΝΔ να απαντάει στους ίδιους τόνους, ότι «δύο είναι οι απατεώνες στη χώρα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος».
Με τον χρόνο να μην αποτελεί, σύμμαχο για την κυβέρνηση, στο Μαξίμου πιστεύουν ότι οι αντιδράσεις ίσως να διαρκέσουν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου όπου το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται και από τον Πάνο Καμμένο ή ο Φώτης Κουβέλης θα είναι αυτός ο οποίος θα μεταβεί μαζί με το Νίκο Κοτζιά στις Βρυξέλλες.  
Παράλληλα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι λόγω και των διακοπών οι κινητοποιήσεις θα κοπάσουν.
Οπότε πλέον, θα έχει να αναδείξει το θέμα της εξόδου από τα μνημόνια το οποίο βέβαια θα γίνει μετά τα μπάνια του λαού, δηλαδή στις 21 Αυγούστου.
Μάλιστα στην κυβέρνηση προγραμματίζουν στις αρχές του φθινοπώρου, να διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις με πανηγυρικό χαρακτήρα από την επιτυχία των οποίων πολύ πιθανόν να εξαρτηθεί και ο χρόνος των εκλογών.
Έχοντας την σκέψη στο βάθος του μυαλού του ο πρωθυπουργός, όπως λένε συνομιλητές του, ότι το Σκοπιανό, αποτελεί πάντα, μια καλή αφορμή.
Άλλωστε, το Σκοπιανό, δεν έχει να απασχολήσει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα αλλά τους γείτονες με την Αθήνα να πανηγυρίζει σε κάθε ζήτημα ή επεισόδιο που δημιουργείται στη γειτονική χώρα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης