Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύονται οι τιμές στο πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης ΟΠΕΚ - Στο +1,15% και τα 73,89 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύονται οι τιμές στο πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης ΟΠΕΚ - Στο +1,15% και τα 73,89 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,16% στα 66,30 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο μεγαλύτερη του +1% καταγράφει σήμερα Παρασκευή (22/6) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την πορεία της συμφωνίας για τα επίπεδα παραγωγής.
Ειδικότερα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,89 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,16% στα 66,30 δολ. ανά βαρέλι.
Οι χώρες του ΟΠΕΚ, μαζί με ορισμένες χώρες εκτός Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία, αναμένεται να συναντηθούν κατά τις επόμενες χώρες, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε σταδιακή αύξηση της παραγωγής.
Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ρωσία προσβλέπουν σε μία αύξηση της παραγωγής, την ίδια στιγμή που χώρες όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα προτιμούν τα επίπεδα παραγωγής να παραμείνουν σταθερά.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε νωρίτερα ο σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Khalid al-Falih, οι χώρες βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μίας συμφωνίας.
«Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και των εταίρων του, η οποία μπορεί να μη γίνει εμφανής μέχρι το Σάββατο, είναι το μεγάλο θέμα που παρακολουθούν οι επενδυτές», τόνισε ο αναλυτής της AxiTrader, Greg McKenna.
Παρά την άνοδο που σημειώνουν οι τιμές, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στον μαύρο χρυσό, καθώς οι δασμοί που επιβάλλονται και από τις δύο πλευρές θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά το πετρέλαιο μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης