Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η συμφωνία στο Eurogroup ενισχύει το momentum του ΧΑ – Χρειάζεται αύξηση του όγκου συναλλαγών

tags :
Η συμφωνία στο Eurogroup ενισχύει το momentum του ΧΑ – Χρειάζεται αύξηση του όγκου συναλλαγών
Οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,17 ευρώ ανά μετοχή)
 
Η χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup αναμένεται να επηρεάσει θετικά το ΧΑ σήμερα, όπως άλλωστε την επηρέασε και χθες λίγο πριν το κλείσιμο καθώς οι επενδυτές προεξοφλούσαν μία θετική κατάληξη.
Κλειδί παραμένει ο τζίρος, ο οποίος είναι εξαιρετικά χαμηλός και μάλιστα σύμφωνα με αναλυτές είναι περίπου ο μισός του περσινού Ιούνη.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Ελλάκτωρ μετά την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των αδελφών Καλλιτσάντση, αλλά σημειώνεται πως η γενική συνέλευση θα έχει μετοχολόγιο βάσει του χρόνου που χρειάζεται για την εκκαθάριση (Τ+3), άρα όποιος θέλει να έχει μεγαλύτερο ποσοστό θα πρέπει να έχει αγοράσει μετοχές μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία.
Οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,17 ευρώ ανά μετοχή).
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να παραμείνει θετική μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup και αφορά τα μέτρα του χρέος και την επιτήρηση μετά το πρόγραμμα.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.
 
Beta
Η εγχώρια αγορά πιθανότατα θα καλωσορίσει τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, ωστόσο το momentum θα εξαρτηθεί από τους όγκους συναλλαγών οι οποίοι παραμένουν χαμηλοί (-43% έναντι του περσινού Ιουνίου).  
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης