Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Πολύ κοντά στις προσδοκίες μας η απόφαση του Eurogroup – Μπορούμε να βγούμε πλέον στις αγορές

Σταθάκης: Πολύ κοντά στις προσδοκίες μας η απόφαση του Eurogroup – Μπορούμε να βγούμε πλέον στις αγορές
Το «μαξιλάρι» δημιουργεί ασφάλεια στις αγορές καθώς ότι και αν συμβεί τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι η απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι πολύ κοντά στις προσδοκίες της κυβέρνησης διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης.
«Η κυβέρνηση επεδίωκε 10 χρόνια περίοδο χάριτος και 10 χρόνια επιμήκυνση αποπληρωμής των δάνειων, δημιουργία ενός μαξιλαριού περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για να υπάρχει ασφάλεια στο σύστημα μας στα αμέσως επόμενα χρόνια και δημιουργία του αναγκαίου χώρου και 10 με 11 δισεκατομμύρια ευρώ, για αποπληρωμή του ΔΝΤ του όποιου τα δάνεια λήγουν σύντομα, και είναι ακριβά.
«Η απόφαση είναι πολύ κοντά στις προσδοκίες μας γιατί καλύφθηκαν οι τρεις επακριβώς (θέσεις μας) και για το ΔΝΤ δοθήκαν 5,5 δισεκ. ευρώ από το νέο δάνειο και μαζί η επιστροφή των κερδών από τις τράπεζες που θα γίνει σταδιακά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταθάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.
«Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βγει στις αγορές, το μαξιλάρι δημιουργεί ασφάλεια στις αγορές ότι οτιδήποτε και να συμβεί τα επόμενα χρόνια η χώρα μπορεί να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις από αυτό το μαξιλάρι» τόνισε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης