Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI
Οι παραγγελίες από τις χώρες του εξωτερικού υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια
Με ταχύτερους ρυθμούς επεκτάθηκε τον Ιούνιο του 2018 ο μεταποιητικός κλάδος στην Ιαπωνία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (22/6) των Markit και Nikkei, με τις παραγγελίες από το εξωτερικό ωστόσο να καταγράφουν συρρίκνωση για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,1 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον Μάιο, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για 22ο συνεχόμενο μήνα.
«Τα τελικά στοιχεία για τον PMI κατά το δεύτερο τρίμηνο αποκαλύπτουν επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στον ιαπωνικό κλάδο μεταποίησης», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που αφορά τις παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησε στις 49,1 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων μετά από 22 μήνες, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών από τους επενδυτές ότι ο εμπορικός προστατευτισμός και η μεταβλητότητα των αγορών θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομία της χώρας.
«Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016, οι νέες παραγγελίες εξαγωγών υποχώρησα», τόνισε ο Hayes, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «με τους γεωπολιτικούς κινδύνους σε αφθονία, η ζήτησης απέναντι στο γεν ασκεί πιέσεις στις εξαγωγές του μεταποιητικού κλάδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης