Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Ύστερα από 8 χρόνια κρίσης τελειώνει η επιτροπεία για την Ελλάδα

Corriere della Sera: Ύστερα από 8 χρόνια κρίσης τελειώνει η επιτροπεία για την Ελλάδα
Η συμφωνία του Eurogroup επιστρέφει την οικονομική κυριαρχία στην Ελλάδα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα
Ύστερα από 8 χρόνια οικονομικής κρίσης και περίπου 8 ώρες διαπραγμάτευσης, το Eurogroup κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια συμφωνία που επικυρώνει το τέλος της επιτροπείας για την Ελλάδα και την επιστροφή της οικονομικής κυριαρχίας της αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Η Αθήνα λοιπόν θα βγει από το πρόγραμμα βοήθειας και θα μπορεί να αναβάλλει για 10 χρόνια την πληρωμή των 110 δις ευρώ που έλαβε από τον EFSF.
Επιπλέον, στο πακέτο προβλέπεται η παράταση για άλλα 10 χρόνια της «περιόδου χάριτος, κατά την οποία δεν θα υπάρξουν "ποινές" για τη μη πληρωμή του χρέους.
Τα 15 δις της τελευταίας δόσης θα χρησιμοποιηθούν ως «μαξιλάρι ασφαλείας» προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του ερχόμενου έτους» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται απόσπασμα από το ανακοινωθέν του Eurogroup, βάσει του οποίου η Ελλάδα αφήνει το πρόγραμμα με την οικονομία της να είναι πιο ισχυρή χάρη στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες καλείται να συνεχίσει.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα από το 2010 έλαβε τρία προγράμματα βοήθειας, υπογραμμίζει ότι το τελευταίο ολοκληρώνεται στις 20 Αυγούστου και επισημαίνει ότι η Ελλάδα έλαβε δάνεια ύψους 241,6 δις ευρώ.
Όσον αφορά το χθεσινό Eurogroup τονίζει ότι η διάρκεια του οφείλεται στις αντιστάσεις που υπήρξαν από τη Γερμανία όσον αφορά τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ενώ το δημοσίευμα κλείνει με τη δήλωση που έκανε τα ξημερώματα ο Pierre Moscovici από το Λουξεμβούργο ότι «η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ, απόψε».
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης