Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Η μετοχή της Πειραιώς και οι εκτιμήσεις οίκων που την καλύπτουν...

tags :
Η μετοχή της Πειραιώς και οι εκτιμήσεις οίκων που την καλύπτουν...
Για όλα τα γούστα, από 3,2300 μέχρι 4,9000 ευρώ...
Η μετοχή της Πειραιώς και οι εκτιμήσεις οίκων που την καλύπτουν...

Για την Euroxx η σύσταση είναι “overweight” και η τιμή – στόχος στα 4,9000 ευρώ. Σημειώνει την εκτίμηση της διοίκησης της Πειραιώς ότι θα εξοφλήσει πλήρως τον ELA τους επόμενους μήνες και πως σε ότι αφορά τα κεφάλαια η διαδικασία αναδιάρθρωσης θα οδηγήσει σε απελευθέρωση σταθμισμένου με ρίσκο ενεργητικού 3,5 δισ. ευρώ ή 100 μονάδων βάσης σε όρους CET1.

Η Alpha Finance διατηρεί “ουδέτερη” σύσταση με την τιμή – στόχο στα 4,3800 ευρώ. Επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η αδυναμία σε καθαρά έσοδα από τόκους υπονοεί μια χρονιά πρόκληση για την κερδοφορία.

Για την Pantelakis Securities η τιμή – στόχος είναι 3,7000 ευρώ και η σύσταση “ουδέτερη”. Σημειώνει τις μικρότερες προβλέψεις και τον αρνητικό σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, την πίεση στα καθαρά έσοδα από τόκους και επισημαίνει ότι η Τράπεζα θα πρέπει να ολοκληρώσει ένα σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίων και να πιάσει τους στόχους για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων, χωρίς να δημιουργήσει ανάγκη για επιπρόσθετες προβλέψεις.

ΤΟ ΡΙΧΤΑΔΙΚΟ της Bank of America, σημειώνει ότι κάποια από τα κόστη του σχεδίου για τη μείωση των NPEs αρχίζουν να φαίνονται. Διατηρεί τη σύσταση “underperform” με την τιμή – στόχο στα 3,2300 ευρώ.

Το άλλο ΡΙΧΤΑΔΙΚΤΟ δηλ. της  Citi διατηρεί σύσταση “ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ” με την τιμή – στόχο στα 3,9900 ευρώ. Επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα περιορίστηκε κατά 3,6 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση, χάρις κυρίως στον περιορισμό του ELA (2,1 δισ. ευρώ το Μάρτιο και κάτω του 1,5 δισ. ευρώ το Μάιο). Οι εγχώριες καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ στην έκθεσή της η Wood υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα ήταν ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις της. Η τιμή – στόχος βρίσκεται στα 3,3000 ευρώ.


http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης