Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ανώτερη των προσδοκιών η συμφωνία του Eurogroup - Ανταποκρίνεται στις θυσίες των Ελλήνων

tags :
Τσίπρας: Ανώτερη των προσδοκιών η συμφωνία του Eurogroup - Ανταποκρίνεται στις θυσίες των Ελλήνων
Εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και της λιτότητας υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Για ιστορική συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ενημέρωση του ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο για τις αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.
«Κε. Πρόεδρε χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, το οποίο καθίσταται βιώσιμο.
Η συμφωνία προβλέπει μια 10ετη περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων της χώρας προς τον ESM, κεφάλαια και τόκοι που έληγαν το 2023 θα αποπληρωθούν μετά το 2033».
Παράλληλα έχουμε ένα στιβαρό μαξιλάρι ρευστότητας και έχουμε και την επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα».
Αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μιας συμφωνίας που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών.
Είναι μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η 21η Ιουνίου θα μείνει ως μια πολύ σημαντική μέρα στην ιστορία της Ευρώπης.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας, σημαίνει όμως ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και της λιτότητας.
Από εδώ και στο εξής έχουμε βεβαίως στόχους, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους πετύχουμε, όμως είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους.
Γρήγορα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται τόσο μέσα στο 2018 όσο κυρίως και στα αμέσως επόμενα έτη από το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται αλλά κυρίως από την αναπτυξιακή προοπτική από τη θετική υποδοχή των αγορών που θα δημιουργήσει ένα κύμα επενδύσεων» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τη στάση που τήρησε όλο αυτό το διάστημα
«Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις και εσείς ήσασταν αταλάντευτα προσηλωμένος στη δέσμευση ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο στενό πυρήνα της ΕΕ, είχατε δίκιο και αυτό αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού.
Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και προσωπικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης