Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Οι εξελίξεις στο Eurogroup επηρεάζουν θετικά το ΧΑ

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Οι εξελίξεις στο Eurogroup επηρεάζουν θετικά το ΧΑ
Ο καλός τζίρος μπορεί να οδηγήσει το γενικό δείκτη μέχρι τις 805 μονάδες
Λίγο πριν τη λήξη της εβδομάδος ο Γενικός Δείκτης με τη βοήθεια των εξελίξεων στο Eurogroup δείχνει να το στρίβει το «ματσάκι» παίρνοντας ανοδικά τη βραχυχρόνια αντίσταση των 775 με 780 μονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
Η διατήρηση της εν λόγω ζώνης και σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος θα μπορούσε να δώσει ώθηση για το επίπεδο των 805 μονάδων, καθώς υπάρχει και το κατάλληλο υπόβαθρο από τον αυξημένο  τζίρο συναλλαγών, σημειώνει ο αναλυτής.
Στην περίπτωση όμως, που ο δείκτης γεμίσει καθοδικά το υπάρχον πρωινό ανοδικό χάσμα  με κλείσιμο κάτω των 775 μονάδων τότε θα προκαλέσει ένα τόνο αμφιβολίας για το σενάριο ανόδου της επόμενης εβδομάδας.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25 μετά και την επιτυχή διακράτηση της περιοχής στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων δείχνει τη διάθεση να δοκιμάσει τις αντοχές του πάνω στην αντίσταση των 2060 μονάδων.
Επίπεδο, όπου εάν τμηθεί επιτυχώς μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το διαγραμματικό όριο των 2100 μονάδων.
Θετική η μέχρι τώρα ανοδική διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης του Μαΐου στον δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI).
Συνέχεια στη χθεσινή ανοδική έγερση δίνει ο Τραπεζικός Δείκτης  λαμβάνοντας τιμές μέσα στο πεδίο διαγραμματικής μάχης των 900 με 940 μονάδων.
Ανοδική δραπέτευση από τις 940 μονάδες θα δώσει πόντους στο σκηνικό προσέγγισης των 985 με 1000 μονάδων καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης