Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Ελλάδα δέχθηκε πιέσεις από την Ευρώπη ώστε να μην μας δώσει τους 8 στρατιωτικούς

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Ελλάδα δέχθηκε πιέσεις από την Ευρώπη ώστε να μην μας δώσει τους 8 στρατιωτικούς
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν περίμενες από την Ελλάδα να στηρίξει «τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας»
Οξύτατη κριτική απέναντι στην Ελλάδα άσκησε σήμερα (21/6) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, για το ζήτημα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, τονίζοντας ότι η Αθήνα δέχθηκε πιέσεις από την Ευρώπη ώστε να μην τους παραδώσει στην Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, υποστήριξε πως όταν έφτανα οι οκτώ στρατιωτικοί στην Ελλάδα, η τουρκική πλευρά επικοινώνησε άμεσα με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «μπορούσαν να τους δώσουν».
«Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Cavusoglu, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό».
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης από τη δυτική Ευρώπη ώστε να μην δωθούν οι «8», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο».
«Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας».
«Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν», καταλήγει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης