Δημοσκόπηση: Παραίτηση της Angela Merkel ζητά το 43% των Γερμανών

Δημοσκόπηση: Παραίτηση της Angela Merkel ζητά το 43% των Γερμανών
Παραίτηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου ζητά ένα ισχυρό ποσοστό των πολιτών 
Την παραίτηση της Καγκελαρίου κας Angela Merkel ζητά το 43% των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών «YouGov», εν μέσω αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική.
Περίπου το ίδιο ποσοστό, ήτοι 42%, απάντησε ότι θα πρέπει να παραμείνει στην καγκελαρία.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το περιοδικό «Spiegel», μόλις μία εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο που έστειλε στην Angela Merkel ο κυβερνητικός εταίρος Horst Seehofer, προκείμενου να επιλυθεί το γερμανικό πρόβλημα των προσφύγων με τρόπο ικανοποιητικό, το SPD δείχνει να ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές.
Τα σχόλια του εταίρου του συνασπισμού, Horst Seehofer, ότι «δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί με αυτή τη γυναίκα», φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το Spiegel, το επόμενο βήμα για την καγκελάριο Merkel φαίνεται αναπόφευκτο και το γερμανικό κόμμα SPD προετοιμάζεται για νέες εκλογές, θεωρώντας δεδομένη την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού της Merkel.
Συγκεκριμένα, το περιοδικό ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Lars Klingbeil, πραγματοποίησε τρεις εσωτερικές συναντήσεις για να προετοιμαστεί για πιθανές νέες εκλογές, οι οποίες έγιναν όλες αργά την περασμένη εβδομάδα και στις αρχές αυτής της εβδομάδας.
Τα θέματα που εξετάστηκαν περιλάμβαναν πιθανές ημερομηνίες για νέες εκλογές, τις οποίες οι βλέπουν στις αρχές Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο Klingbeil διέταξε επίσης την αναζήτηση χώρων για ειδική σύνοδο του κόμματος, το οποίο έχει δει στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες να συρρικνώνεται το ποσοστό του.
Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών (32%) πιστεύει ότι η διαμάχη ενδέχεται να προκαλέσει την κατάρρευση της κυβέρνησης, ενώ το 31% εκτιμά ότι ο συνασπισμός μπορεί να αντέξει ως τις επόμενες εκλογές το 2021.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS