Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω ανάληψης ρίσκου - Στο 2,91% το 10ετές

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω ανάληψης ρίσκου - Στο 2,91% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω αυξημένης επενδυτικής όρεξης για ανάληψη ρίσκου
Ανοδικά κινούνται σήμερα (22/6/2018) οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω αυξημένης επενδυτικής όρεξης για ανάληψη ρίσκου, με τις αμερικανικές μετοχές να κινούνται υψηλότερα, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν αυξημένες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε σήμερα ότι θα επιβάλει δασμούς 20% και στις εισαγωγές αυτοκινήτων ευρωπαϊκής κατασκευής.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμό 2,5% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την ΕΕ, ενώ η ΕΕ εφαρμόζει δασμό 10% στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων.
Όπως υποστηρίζει ο αμερικανός πρόεδρος, εάν η ΕΕ δεν αποσύρει τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων, τότε και οι ΗΠΑ θα πράξουν ανάλογα, επιβάλλοντας και οι ίδιες αντίστοιχους δασμούς.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, τέθηκαν σε εφαρμογή και τα αντίποινα της ΕΕ για τους δασμούς των ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο.
Οι πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί της ΕΕ εφαρμόζονται σε έναν ευρύ κατάλογο αγαθών που παράγονται στις ΗΠΑ, από τα αγροδιατροφικά προϊόντα (ρύζι, καλαμπόκι, καπνός), ως τον χάλυβα, τα οχήματα (μοτοσικλέτες, πλεούμενα) και τα υφάσματα, με το συνολικό ύψος των προϊόντων που πλήττονται να ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ.
Περί τις 20:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται κατά 1,3 μονάδες βάσης στο 2,91%.


Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο 0,9 μ.β. στο 2,55%, ενώ του 30ετούς ενισχύεται κατά 1,2 μ.β. στο 3,05%.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα ασκούν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας σημείωσε επιβράδυνση τον Ιούνιο 2018, με τον σύνθετο δείκτη PMI της Markit να υποχωρεί στις 56 μονάδες, από 56,6 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.
Η επίδοση είναι η χαμηλότερη που έχει παρατηρηθεί από τον Μάρτιο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης