Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα Erdogan έναντι του Ince, με 48%-29%

tags :
Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα Erdogan έναντι του Ince, με 48%-29%
Ισχυρό προβάδισμα έναντι του κύριου αντιπάλου του απολαμβάνει ο Erdogan, σύμφωνα με δημοσκόπηση 
Σημαντικό προβάδισμα, της τάξεως των 19 ποσοστιαίων μονάδων, απολαμβάνει έναντι του κύριου αντιπάλου του ο Recep Tayyip Erdogan, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (μεταξύ 16 και 17 Ιουνίου 2018) της «Gezici», ενόψει των προεδρικών-κοινοβουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου 2018.
Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος συγκεντρώνει το 48% στην πρόθεση ψήφου, επίδοση κατά μία ποσοστιαία μονάδα ενισχυμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.
Από την πλευράς του, ο Muharrem Ince συγκεντρώνει το 29% (+1%) των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι κκ. Aksener, Demirtas, Karamollaoglu και Perincek, με 11% (-3%), 10%, 1% και σχεδόν 0%.

«Πρόεδρος που ενώνει» υπόσχεται να είναι ο κύριος αντίπαλος του Erdogan

«Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει, το ακριβώς αντίθετο του Recep Tayyip Erdogan», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές-κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, Muharrem Ince.
«Εδώ και 16 χρόνια, υπάρχει ένας Erdogan που οδηγεί στα άκρα την κοινωνία, που την πολώνει, την διχάζει.
Εγώ, θα είμαι το ακριβώς αντίθετο.
Θα είμαι ένας πρόεδρος που ενώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Καθισμένος κάτω από τη σκιά μιας μηλιάς στον κήπο του πατρικού του, ο αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου, εμφανίστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση πριν από τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία θέλει να αναπνεύσει, θέλει την ειρήνη, θέλει την ηρεμία.
Δεν θέλει έναν άνδρα εξαντλημένο, όχι έναν άνδρα που ωρύεται και κραυγάζει.
Έναν νεότερο, φρέσκο αίμα» σημείωσε ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που είναι 10 χρόνια μικρότερος από τον Erdogan.
Ο Muharrem Ince, εφόσον εκλεγεί, δεσμεύεται να κυβερνήσει «χωρίς να αποκλείσει κανέναν».
«Γυναίκες με μαντίλα ή χωρίς, πολίτες της αριστεράς ή της δεξιάς, Τούρκοι ή Κούρδοι, αλεβίτες ή σουνίτες, δεν θα υπάρχει καμία διαφορά» υποστηρίζει, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι η Τουρκία είναι «έτοιμη» να γυρίσει τη σελίδα του Erdogan.

Erdogan στηρίζουν οι Τούρκοι της Γερμανίας

Τον Recep Tayyip Erdogan (επικεφαλής του κυβερνόντος AKP) φέρεται να στηρίζουν με διαφορά οι Τούρκοι πολίτες (με δικαίωμα ψήφου) που ζουν στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η «Tavak».
Ειδικότερα, τον Τούρκο Πρόεδρο προτίθενται το 48% των ερωτηθέντων, στις εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018, ενώ πολύ πίσω ακολουθεί ο Muharrem Ince (CHP), με ποσοστό 21%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος (HDP) και κρατούμενος του τουρκικού καθεστώτος, Selahattin Demirtas, με 10%.
Ακολουθούν τα κόμματα των κκ. Aksener, Karamollaoglu και Perincek, με ποσοστά 9%, 3% και 1%, αντίστοιχα.
Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια και η τουρκική διασπορά ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών-προεδρικών εκλογών.
Οι Τούρκοι της Γερμανίας με δικαίωμα ψήφου, ανέρχονται σε σχεδόν 1,4 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης