Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dürr (FDP): Εάν οι αγορές δεν εμπιστευθούν τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, γιατί να το κάνουν οι Ευρωπαίοι;

tags :
Dürr (FDP): Εάν οι αγορές δεν εμπιστευθούν τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, γιατί να το κάνουν οι Ευρωπαίοι;
Οι πολίτες της Ευρώπης δεν πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για ρίσκα, τα οποία ούτε οι οικονομικοί επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP
Οι πολίτες της Ευρώπης δεν πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για ρίσκα, τα οποία ούτε οι οικονομικοί επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) της Γερμανίας, Christian Dürr.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Γερμανός πολιτικός ανέφερε πως, αντίθετα με το σχέδιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, πρέπει στην Ευρωζώνη να συνδεθούν και πάλι οικονομικοπολιτικός έλεγχος και εγγυήσεις.
«Η προβλεπόμενη βοήθεια δισεκατομμυρίων, έχει σχεδιαστεί για την περίπτωση που η χρηματοδότηση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν λειτουργήσει.
Εάν οι αγορές δεν δείξουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, γιατί τότε πρέπει να το κάνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι;», διερωτάται.
Όπως σημειώνει, οι πολίτες της Ευρώπης δεν πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για ρίσκα, τα οποία ούτε οι οικονομικοί επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν.
«Με αξιόπιστη μεταρρυθμιστική πολιτική, η Ελλάδα θα μπορέσει και χωρίς ξένη βοήθεια να χρηματοδοτηθεί στην χρηματοπιστωτική αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης