Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα - Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι επίθεση κατά της πετρελαϊκής αγοράς

Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα - Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι επίθεση κατά της πετρελαϊκής αγοράς
Στην αντεπίθεση η Βενεζουέλα - Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι επίθεση κατά της πετρελαϊκής αγοράς
«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας επηρεάζουν τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και αποτελούν επίθεση στην αγορά πετρελαίου», δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας Manuel Quevedo.
Ο υπουργός της Βενεζουέλας τόνισε ότι «αυτές οι κυρώσεις είναι πολύ ισχυρές, οι κυρώσεις πρακτικά ακινητοποιούν την κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, προσπαθούν να προκαλέσουν ασφυξία στην PDVSA».
Σύμφωνα με τον κ. Quevedo οι αμερικανικές κυρώσεις «δεν επηρεάζει μόνο τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, αλλά και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
Είναι μια επίθεση στην αγορά πετρελαίου. Το πετρέλαιο είναι μέσο ανάπτυξης, όχι μέσο για πολιτική επίθεση».
Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, αφού διέκοψαν κάθε πρόσβαση της PDVSA και της κυβέρνησής της Βενεζουέλας στις τράπεζες των ΗΠΑ και διέκοψαν κάθε αναχρηματοδότηση νέου χρέους.
Μέσα στην πτώση της παραγωγής, η PDVSA αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εφοδιασμού και έχει αρχίσει να επεξεργάζεται εισαγόμενο αργό πετρέλαιο.



Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας υποχώρησε πάλι τον Μάιο του 2018, κατά 42.500 βαρέλια πετρελαίου από τον Απρίλιο του 2018 σε κάτω από 1,4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στα 1,392 εκατ, βαρέλια πετρελαίου σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ.
Αρκετοί στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δε θα αργήσει η ημέρα που η παραγωγή της Βενεζουέλας θα υποχωρήσει κάτω από το 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.
Ωστόσο, ο Quevedo ισχυρίζεται ότι η PDVSA συμμορφώνεται με τις συμβατικές και οικονομικές της υποχρεώσεις, μην παραλείποντας να πληρώσει «ακόμη και ένα δολάριο».
Σύμφωνα με εσωτερικές εκθέσεις της PDVSA που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters, οι εξαγωγές πετρελαίου της εταιρείας υποχώρησαν 32% τις δύο πρώτες εβδομάδες του  Ιουνίου του 2018 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018.
Εν μέσω της απελπισμένης κατάστασης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της, η Βενεζουέλα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τα προβλήματά της, ενώ παράλληλά συντάσσεται με το Ιράν και αντιτίθεται στην πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για ενίσχυση της παραγωγής, με στόχο την κάλυψη των ελλείψεων στον εφοδιασμό από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

  www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης