Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε η Wall Street μετά από επτά συνεδριάσεις πτώσης - Κέρδη 0,4% για Dow Jones

tags :
Ανέκαμψε η Wall Street μετά από επτά συνεδριάσεις πτώσης - Κέρδη 0,4% για Dow Jones
Σε θετική πορεία κινήθηκε κυρίως ο ενεργειακός κλάδος
Σε θετική πορεία κινήθηκε η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδασς, με τον Dow Jones να κατορθώνει να διακόψει το οκταήμερο διαδοχικό πτωτικό σερί και να εμφανίζει έστω και οριακά κέρδη.
Οι επενδυτές προσπαθούν να εξάγουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τις προθέσεις του Donald Trump τόσο απέντανι στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη, αναφορικά με την επιβολή δασμών σε σειρά προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα 22/6 ο Trump μέσω Twitter απείλησε να επιβάλλει δασμούς 20% στις εισαγωγές αυτοκινήτων ευρωπαϊκής κατασκευής, προσθέτοντας μάλιστα στο tweet του ότι «μπορείτε να φτιάχνετε εδώ τα αυτοκίνητα σας».
Θετικά φαίνεται ότι έδρασε για την αγορά η απόφαση του ΟΠΕΚ για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του -αν και δεν ανακοινώθηκε ακριβές ύψος- καθώς στήριξε τον δεικτοβαρή ενεργειακό κλάδο.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ο Dow Jones να ενισχυθεί άνω των 100 μονάδων ή 0,49% στις 24.580 μονάδες.
Κέρδη 0,19% για τον S&P 500 στο επίπεδο των 2.754 μονάδων.
Αντίθετα σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες 0,26% στις 7.692 μονάδες.
Ισχυρή πτώση και για τον δείκτη «φόβου» VIX, με αποδυνάμωση άνω του 6% στις 13,7 μονάδες.
Αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη στη Wall Street θα πρέπει να αποδωθεί και στην αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων στην οποία προχωρά σημαντικό μέρος των επενδυτών, εν αναμονή και της έναρξης ανακοινώσεων οκονομικών μεγεθών α' εξαμήνου.



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Dow Jones



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500



Οι μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο και την μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη Nasdaq




Μακροοικονομία

Επιβράδυνση στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταγράφηκε τον Ιούνιο 2018, με τον σύνθετο (περιλαμβάνει τους επιμέρους κλάδους) δείκτη PMI (Purchase Managers Index) -της Markit- να υποχωρεί στις 56 μονάδες, έναντι 56,6 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.
Η επίδοση είναι η χαμηλότερη που έχει παρατηρηθεί από τον Μάρτιο 2018.
Επισημαίνεται ότι μία τιμή κάτω των 50 μονάδων για τον εκάστοτε δείκτη PMI συνεπάγεται συρρίκνωση της δραστηριότητας, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται μεγέθυνση.
Ο PMI περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις τιμές παραγωγού και την απασχόληση.
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους κλάδους, ο ΡΜΙ Μεταποίησης επιβραδύνθηκε στις 54,6 μονάδες, από 56,4 τον Μάιο 2018.
Ο ΡΜΙ Υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 56,5 μονάδες τον Ιούνιο 2018, έναντι 56,8.
H Markit σημειώνει ότι η μηνιαία έρευνα διαπιστώνει έντονη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού, με τους χρόνους παράδοσης για τις εισροές να παρατείνονται στο μέγιστο βαθμό, από τον Μάιο του 2007.

Επιχειρήσεις

Η BlackBerry ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 60 εκατ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο χρήσης ή 11 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 671 εκατ. δολαρίων ή 1,23 δολαρίων ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα έσοδα υποχώρησαν στα 213 εκατ. δολάρια, έναντι των 235 εκατ. δολαρίων τον προηγούμενο χρόνο και σε σχέση με τα 272 εκατ. δολάρια των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

Αναλύσεις

Διαστάσεις μύθου έχει λάβει πλέον ο δείκτη "Bull & Bear" της Bank of America Merrill Lynch, μετά και τις τελευταίες "επιτυχείς προβλέψεις" του στην πρόσφατη διόρθωση της Wall Street.
Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα για τις αμερικανικές μετοχές, η Bank of America συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν θετικοί.
Ο Bull & Bear Indicator βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, οδεύοντας πλέον στο να δώσει "αγοραστικό σήμα" για τις αμερικανικές μετοχές.
Μάλιστα, οι πιθανότητες αυξάνονται μετά το σερί των 9 πτωτικών συνεδριάσεων για τον Dow Jones, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από το 1978, σύμφωνα με τα στοιχεία της WSJ Market Data Group.
Ο δείκτης είναι στο 2,9, φτάνοντας στ αόρια του “extreme bearish.”
Μάλιστα, οι αναλυτές της τράπεζας σύστησαν στους επενδυτές να δώσουν προσοχή στους εξής καταλύτες:
1) περισσότερες εκροές από assets μεγάλου κινδύνου
2) ξεκάθαρη καθοδική διάσπαση των 2.650 μονάδων από τον S&P 500
3) αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Ιούνιο, τα οποία θα συγκρατήσουν τη Fed από τις δύο προβλεπόμενες αυξήσεις επιτοκίου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης