Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η Ελλάδα προσφέρει μάθημα ενόψει Brexit - Αν είναι να παραδοθείς στην ΕΕ, κάνε το γρήγορα

tags :
Telegraph: Η Ελλάδα προσφέρει μάθημα ενόψει Brexit - Αν είναι να παραδοθείς στην ΕΕ, κάνε το γρήγορα
Με χιούμορ και εύστοχα λογοπαίγνια, σχολιάζει την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια η εφημερίδα «Telegraph»
Με τη λέξη «Syncharitiria» (greeklish) ξεκινά το άρθρο της με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», κάνοντας χρήση εύστοχων σχολίων για τη νέα εποχή που περιμένει τη χώρα μας.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η Αθήνα παραδίδει… μαθήματα, εν αναμονή αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση:
«Η Ελλάδα προσφέρει ένα μάθημα ενόψει του βρετανικού Brexit.
Αν είναι να παραδοθείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάντο γρήγορα».
Σε ό,τι αφορά στη χρήση της λέξης «συγχαρητήρια», η αρθρογράφος (Juliet Samuel) αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όχι ότι θα το λέει κανείς με πολύ ενθουσιασμό.
Τον Αύγουστο, ωστόσο, η Ελλάδα θα βγει, τουλάχιστον εν μέρει, από μία περίοδο 10 ετών προγραμμάτων διάσωσης και λιτότητας, μετά τη συμφωνία για το χρέος (ξανά) με τους πιστωτές της Ευρωζώνης».
Πίσω ξανά στη σύγκριση της ελληνικής και βρετανικής πραγματικότητας, η αρθρογράφος σημειώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύθηκε η ΕΕ με την Ελλάδα, η οποία «βγαίνει από τα μνημόνια με 21% ανεργία και δεσμεύσεις για πλεονάσματα για τα επόμενα 40 χρόνια», θυμίζει έντονα τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διαπραγμάτευση με τη βρετανική κυβέρνηση για το Brexit.
«Αλλά, έι, ανοίξτε ένα ούζο», γράφει χαρακτηριστικά, θέλοντας να πει «ε, και τι έγινε;», καθώς «η ελληνική εμπειρία αποτέλεσε ένα ευχάριστο μάθημα για το πώς να μην χειρίζεται κάποιος την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δείχνει να αγνοεί η Βρετανία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης