Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: To πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα φιλοξενήσει 25 χιλιάδες μετανάστες για έξι μήνες

Reuters: To πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα φιλοξενήσει 25 χιλιάδες μετανάστες για έξι μήνες
Tο κόστος του εγχειρήματος να ανέρχεται στα 233 εκατ. δολ.
Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα φιλοξενήσει μέχρι και 25 χιλιάδες μετανάστες σε βάσεις και εγκαταστάσεις του για τους επόμενους έξι μήνες, με το κόστος του εγχειρήματος να ανέρχεται στα 233 εκατ. δολ., όπως μεταδίδει το Reuters.
Από το Ναυτικό δεν είχε ζητηθεί μέχρι στιγμής να στεγάσει μετανάστες που εισέρχονταν παράνομα στις ΗΠΑ και το συγκεκριμένο σχέδιο που προβλέπει και τη χρησιμοποίηση των αεροδρομίων της Αλαμπάμα είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο Trump δέχτηκε σφοδρή κριτική για τα παιδιά που χωρίστηκαν από τους μετανάστες γονείς τους και οι βουλευτές πασχίζουν να περάσουν μία νομοθεσία για το μεταναστευτικό.
Το συγκεκριμένο σχέδιο δείχνει πόσο θα κοστίσει το πλάνο του Trump να στεγάσει τους μετανάστες μέχρι να γίνουν οι δίκες τους με βάση την πολιτική της μηδενικής ανοχής.
Οι εγκαταστάσεις που συμπεριλαμβάνουν και σκηνές χαρακτηρίστηκαν προσωρινές και λιτές και κατασκευάστηκαν με την προοπτική ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για έξι μήνες ή, για έναν χρόνο.
Μία ναυτική βάση στην Καλιφόρνια μπορεί, εξάλλου, να στεγάσει 47 χιλιάδες ανθρώπους επιπλέον.
Ερωτηθείς για το πλάνο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Robert Manning υποστήριξε ότι αναζητούνται χώροι σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ για να διαμείνουν οι παράνομοι μετανάστες.
Ο στρατός των ΗΠΑ είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση του ζήτησε να στεγάσει 20 χιλιάδες παιδιά μεταναστών.
Η κυβέρνηση έχει ήδη αξιολογήσει τρεις στρατιωτικές βάσεις στο Τέξας και θα κάνει το ίδιο με άλλη μία στο Αρκάνσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης