Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Σαν έτοιμος από καιρό" ο Τσίπρας φόρεσε γραβάτα και είναι έτοιμος να το επαναλάβει - Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το σόου που στήθηκε στο Ζάππειο - Ο Μητσοτάκης θέλει να πάει το θέμα στη Βουλή
Η συμφωνία του Eurogroup άλλαξε και τις στυλιστικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έφτασε στο Ζάππειο το βράδυ της Παρασκευής, φορώντας γραβάτα, η οποία θύμιζε εκείνη που του χάρισε προ ημερών ο Zoran Zaev κατά τη διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με τη φράση «δε νιώθω άνετα αλλά θα τη συνηθίσω» καταχειροκροτούμενος από τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ  ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την πανηγυρική ομιλία του κάνοντας λόγο «για επιστροφή της Ελλάδας στους Έλληνες».
Με τη γραβάτα και μια κίνηση εντυπωσιασμού, τραβώντας την από το λαιμό του, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, με την επισήμανση ότι τιμά τα στοιχήματα που βάζει και την υπόσχεση ότι θα ξαναφορέσει τη γραβάτα… σε νέες νίκες. «Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο, ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Βέβαια σε ότι αφορά τη γραβάτα υπήρξαν και σκωπτικά σχόλια όπως εκείνο του Ευάγγελου Βενιζέλου για «αντικατάσταση της γραβάτας με παπιγιόν, δηλαδή φιόγκο».
Η οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και σύσσωμη την αντιπολίτευση άρχισε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οπότε και ξεκίνησε η αποτίμηση περί συμφωνίας του Eurogroup.
Μετά τον πανηγυρικό τόνο που έδωσε η κυβέρνηση στο Ζάππειο, ήρθε η καταλυτική αντίδραση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία άσκησε δριμεία κριτική κάνοντας λόγο για «φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα με τη γραβάτα δώρο του κ. Ζάεφ που δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν».
Η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, «αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου. Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της»,υπογραμμίζεται με νόημα.
Tη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία με στόχο όπως λέει ο ίδιος, να απολογηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα, με τα δύο αχρείαστα μνημόνια που τη φόρτωσε και τη φοροεπιδρομή καθώς και τις επερχόμενες νέες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο.
Η κυβέρνηση πάντως, με αφορμή την πολυαναμενόμενη συμφωνία του Eurogroup σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της, σε ένα περιβάλλον πλέον προεκλογικό.
Αναμφισβήτητα, δεν γνωρίζουμε αν η εμφάνιση του κ. Τσίπρα με γραβάτα, είναι η πρώτη και η τελευταία, ωστόσο, μπροστά του έχει ακόμη στοιχήματα αλλά και ευκαιρίες για να το επαναλάβει.
Πάντως, η 20η Αυγούστου όπου είναι και η επίσημη ημερομηνία του τέλους του ελληνικού προγράμματος, ενδεχομένως, αποτελεί μια καλή ευκαιρία, καθώς προγραμματίζεται εδώ και καιρό, μια εκδήλωση η οποία όπως προσδοκούν στην κυβέρνηση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.
Ο προγραμματισμός είναι να γίνει στην Πνύκα και πιθανότατα να παραστεί ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.
Τον Σεπτέμβριο ακολουθεί η ΔΕΘ όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιδοθεί σε εξαγγελίες, όπως ευελπιστούν οι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος. Τιμώμενη χώρα στη Θεσσαλονίκη θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και είναι πολύ πιθανόν να παραστεί στην έκθεση και στις εκδηλώσεις της κυβέρνησης πολύ υψηλός προσκεκλημένος από την Αμερική. Μάλιστα, έχει ακουστεί έντονα το όνομα του αντιπροέδρου, του Mike Pence.
Τα επόμενο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι τον Οκτώβριο με το δημοψήφισμα στα Σκόπια που ίσως αποτελεί ένα κομβικό σημείο καθώς κάποιοι θέλουν να το συνδέσουν και με πολιτικές εξελίξεις εντός της χώρας, ακόμη και με την ημερομηνία των εθνικών εκλογών.
Και ακολουθεί το Νοέμβριο, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα στη γείτονα, η έγκριση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Με την αυγή του νέου έτους, τον Ιανουάριο του 2019, αλλάζει η σελίδα, και το νέο στοίχημα για την κυβέρνηση, η περικοπή των συντάξεων, φαντάζει σαν ναρκοπέδιο.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης