Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο το Σάββατο 23/6 - Ζητούν νέο δημοψήφισμα

Guardian: Διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο το Σάββατο 23/6 - Ζητούν νέο δημοψήφισμα
Η κινητοποίηση γίνεται τη στιγμή που υπουργοί που είναι υπέρ του Brexit, προσπαθούν να πείσουν την Theresa May να πάει σε ένα σκληρό Brexit και να μην διστάσει από τη διακοπή των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες
Xιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν το Σάββατο 23/6 στο Westminster για μία διαδήλωση κατά του Brexit, την οποία οι διοργανωτές της χαρακτηρίζουν ως το ξεκίνημα μίας νέας στρατηγικής που θα κινητοποιήσει την κοινή γνώμη υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την τελική συμφωνία, όπως αναφέρει ο Guardian.
H διαδήλωση αναμένεται να αρχίσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας από το Pall Mall με πορεία ως την πλατεία του Κοινοβουλίου και χρηματοδοτήθηκε από οργανώσεις κατά του Brexit, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της Open Britain, διαδόχου των υποστηρικτών της παραμονής στην ΕΕ.
Όπως λένε οι ίδιοι δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα και μετά από μία σειρά πολιτικών ελιγμών, το θέμα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο στον λαό.
Η κινητοποίηση γίνεται τη στιγμή που υπουργοί που είναι υπέρ του Brexit, προσπαθούν να πείσουν την Theresa May να πάει σε ένα σκληρό Brexit και να μην διστάσει από τη διακοπή των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες.
Υπέρ αυτής της άποψης τάχθηκαν με άρθρα τους ο Boris Johnson, o Liam Fox και ο Dave Davis.
Αρκετοί συνάδελφοί τους από το κόμμα τους, όπως η Anna Soubry, αλλά και οι βουλευτές των Εργατικών David Lammy και των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Σερ Vince Cable θα είναι, ωστόσο, στο αντίπαλο στρατόπεδο και θα μιλήσουν και κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, περίπου στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή θα γίνει, πάντως, και αντιδιαδήλωση από το ακροδεξιό κίνημα για την Ενότητα και την Ελευθερία του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα αρχίσει στη Victoria στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί στο College Green, επίσης κοντά στην πλατεία του Κοινοβουλίου.
Η συμμετοχή σε αυτή θα είναι μικρότερη με μερικές χιλιάδες ανθρώπους και με τους διαδηλωτές να κάνουν λόγο "για την απελευθέρωση από την ΕΕ, την απελευθέρωση από την τρομοκρατία, την ελευθερία του λόγου, την απελευθέρωση από τον νόμο της σαρία".
Το παρών αναμένεται να δώσει και ο επικεφαλής του UKIP Gerard Batten, αλλά όχι και ο πρώην ηγέτης του Nigel Farage.
Η αστυνομία περιμένει επίσης διαδηλωτές και από την ακροδεξιά Λέγκα για την Άμυνα της Αγγλίας και το αντιισλαμικό κίνημα Pegida, ενώ όλοι αυτοί θα βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από εκεί που θα διαδηλώνουν όσοι είναι κατά του Brexit.
Oι τελευταίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστήριξη για ένα νέο δημοψήφισμα για όποια συμφωνία κι αν συνάψει η May με την ΕΕ.
Η τελευταία δημοσκόπηση της Παρασκευής 22/6 έδειξε ότι το 48% θέλει δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία, ενώ το 25% είναι αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επίσης, αν γινόταν δημοψήφισμα σήμερα το 53% θα ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 47% κατά.
Το κόστος των 100 χιλιάδων στερλινών για την πορεία εξασφαλίστηκε μέσα σε εφτά μέρες από χρηματοδότηση του κοινού.
Το ίδρυμα του George Soros κάνει μία δική του εκστρατεία για ένα νέο δημοψήφισμα, ελπίζοντας να πείσει μέσου του τύπου το κοινοβούλιο να το αποδεχτεί, ενώ στηρίζει και τη σημερινή διαδήλωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης