Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνάντηση των χωρών του OPEC με τη Ρωσία για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου

Reuters: Συνάντηση των χωρών του OPEC με τη Ρωσία για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατ. Βαρέλια ημερησίως ή 1% της παγκόσμιας παραγωγής
Συνάντηση των χωρών του OPEC με τη Ρωσία κι άλλες χώρες παραγωγούς πετρελαίου, πραγματοποιείται σήμερα σε μια προσπάθεια να υπάρξει νέα συμφωνία για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Σύμφωνα με το Reuters, η συνάντηση έρχεται μια μέρα μετά τη συμφωνία των χωρών του OPEC να αυξήσουν της παραγωγής πετρελαίου γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις παγκόσμιε αγορές καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση,.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του Brent να αυξηθεί κατά 2,5 δολάρια ή 3,4% την Παρασκευή με το βαρέλι να φτάνει τα 75,55 δολάρια το βαρέλι.
Ο πρόεδρος Trump με μήνυμά του στο Twitter εκφράστηκε θετικά για την αύξηση της παραγωγής εκφράζοντας την ελπίδα να αυξηθεί σημαντικά παραγωγή ώστε να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά»
Οι ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία προέτρεψαν τους παραγωγούς πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή ώστε να μην υπάρξει έλλειμμα πετρελαίου που θα μπορούσε να υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Η Σαουδική Αραβία ωστόσο, ανέφερε ότι η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατ. Βαρέλια ημερησίως ή 1% της παγκόσμιας παραγωγής εντός κι εκτός OPEC.
Το Ιράκ δήλωσε ότι η πραγματική αύξηση θα είναι περίπου 770.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ εκτιμά ότι θα φτάσει κατά μέσο όρο τα 500.000 βαρέλια.
Ικανοποιημένη εμφανίζεται και η Ρωσία με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak να δηλώνει ότι «είναι ικανοποιημένος από την απόφαση, παρότι είχε προηγουμένως πιέσει τον OPEC και τις χώρες εκτός OPEC να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 1,5 εκατομμύρια μονάδες βάσης.
Το Ιράν ωστόσο, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, ζήτησε να απορριφθούν οι προτάσεις του αμερικανού προέδρου για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση ως διαμαρτυρία για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ιράν και Βενεζουέλα.
Το Trump έβαλε νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη τον Μάιο με τους αναλυτές να εκτιμούν οτι το πετρέλαιο του Ιράν θα μειωθεί κατά ένα τρίτο μέχρι τα τέλη του 2018. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει πολλά να κερδίσει από μια συμφωνία για την αύξηση του OPEC, σε αντίθεση με τον κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου τη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης