Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strache (Αυστρία): Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις στην ΕΕ εάν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες

Strache (Αυστρία): Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις στην ΕΕ εάν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες
Η Αυστρία προσανατολίζεται στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορά της προκειμένου να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση
Μέτρα με σκοπό να προστάσει τα σύνορά της πρόκειται να πάρει η Αυστρία στην περίπτωση που η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας και ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Heinz-Christian Strache.
Μιλώντας στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Oe1 έκανε λόγο για «αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες» λέγοντας ότι «η Αυστρία είναι προετοιμασμένη γι αυτό».
«Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν θέσει σημαντικά εμπόδια στην επίλυση του μεταναστευτικού μετά την τεράστια αύξηση των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή το 2015» τόνισε ο Strache υποστηρίζοντας ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα όπως αυτό του 2015».
Οι δηλώσεις του έρχονται μόλις μία ημέρα πριν από την μίνι Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με επίκεντρο το μεταναστευτικό , με την Γερμανίδα καγκελάριο Merkel να δέχεται ισχυρές πιέσεις στο εσωτερικό ώστε να επιτύχει μια γρήγορη συμφωνία.
Ωστόσο, αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα μποϊκοτάρουν τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη σύγκρουση μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου γεγονός που κάνει απίθανη την εξεύρεση λύσης.
Ο Strache πάντως τόνισε ότι η Αυστρία προσανατολίζεται στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορά της προκειμένου να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση.
Μετά από πρόσφατη συνάντηση του με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών Matteo Salvini, ο Strache απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία, η οποία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστών τα τελευταία 5 χρόνια, να επιτρέπει την αλόγιστη και χωρίς έλεγχο μετάβασης των μεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ.
Η Ρώμη αντιτίθεται στις υποδείξεις ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει να επιστραφούν στη χώρα της ΕΕ στην οποία έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης