Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι ο Trump ο νέος Nixon; - Σίγουρα είναι τόσο δημοφιλής στους Αμερικανούς όσο ο Nixon λίγο πριν παραιτηθεί

Είναι ο Trump ο νέος Nixon; - Σίγουρα είναι τόσο δημοφιλής στους Αμερικανούς όσο ο Nixon λίγο πριν παραιτηθεί
Το 42% των Αμερικανών δήλωσαν σε δημοσκόπηση ότι ο Πρόεδρος Trump πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να απομακρυνθεί από το αξίωμα του
Αν και ο Trump αναρριχήθηκε στην αμερικανική προεδρία με την φράση «η Αμερική πρώτα» οι αμερικανοί πολίτες όμως δεν φαίνεται να τον έχουν πρώτο στις προτιμήσεις του. Μάλιστα σε σημερινή (23/6) δημοσκόπηση του CNN, την οποία διεξήγαγε η SSRS, το χαρακτηρίζουν ως τον χειρότερο πρόεδρο μαζί με τον Richard Nixon.
Το 42% των Αμερικανών δήλωσαν στη δημοσκόπηση ότι ο Πρόεδρος Trump πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να απομακρυνθεί από το αξίωμα του.
Τον Μάρτιο του 1974, στο αποκορύφωμα του περίφημου σκανδάλου Watergate και μήνες πριν η Βουλή κινηθεί εναντίον του προέδρου Nixon (ο οποίος έχει θεωρηθεί ως ο χειρότερος αμερικανός πρόεδρος) σε δημοσκόπηση του Harris το 43% των αμερικανών είχαν πει ακριβώς το ίδιο.
Δεδομένου ότι τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ο Nixon παραιτείται από την προεδρία κάνει πολλούς αναλυτές να ταυτίζουν την πορεία των δύο αμερικανών προέδρων που βρίσκονται δημοκοπικά, το ίδιο μακριά από τις καρδιές των αμερικανών.
Το CΝΝ σχολιάζει μάλιστα καυστικά πως «ένας αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να δώσει χάρη μόνο στον εαυτό του σε περιπτώσεις προδοσίας, δωροδοκίας ή άλλων υψηλών εγκλημάτων και παραπτωμάτων».
Ο Trump πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θα ζητήσει χάρη από κανένα σε αντίθεση με τον Nixon που ζήτησε και έλαβε χάρη από τον Jerald Ford, τον άνθρωπο στον οποίο παρέδωσε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.
Το 43% που ζητούσε τη μομφή κατά του Nixon είναι πολύ υψηλότερο από το 29% που τάχθηκε κατά του Bill Clinton για την υπόθεση Lewinsky το 1998.
Το παράδοξο είναι ότι ανάμεσα στους σκληρούς επικριτές του Trump δεν είναι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές αλλά Ρεπουμπλικάνους γεγονός που κάνει πολλούς να αναρωτηθούν. Μάλιστα πολλοί Δημοκρατικοί Γερουσιαστές έχουν αρνηθεί να στηρίξουν την πρόταση του Δημοκρατικού γερουσιαστή του Τέξας. Al Green, να θέσουν ζήτημα απομάκρυνσης του Trump από την προεδρία. Δεν θα μπορέσουν όμως να συνεχίσουν να στηρίζουν για πολύ ακόμη την «πολιτική» Trump που χωρίζει παιδιά από τους γονείς στα αμερικανικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης