Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron και Sanchez προτείνουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες στην Ευρώπη

Macron και Sanchez προτείνουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες στην Ευρώπη
Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Em Macron είχε σήμερα (23/6) ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez κατά την οποία οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην δημιουργία «κλειστών κέντρων μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος».
Η πρόταση αυτή έρχεται ως συμπληρωματική λύση και απάντηση στην κρίση που διανύει αυτή την περίοδο η Ευρώπη και διχάζει την ΕΕ .
«Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων κι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου», υπογράμμισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο ισπανό πρωθυπουργό, Sanchez.
Ο γάλλος πρόεδρος τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες που έχουν προσφυγικό καθεστώς.
Macron και Sanchez έκαναν δηλώσεις την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής που οργανώθηκε εσπευσμένα για αύριο, Κυριακή, στις Βρυξέλλες με θέμα τη διένεξη για τη μετανάστευση που διαιρεί την Ευρώπη.
«Είμαι ο ίδιος υπέρ μηχανισμών που να το λαμβάνουν αυτό πράγματι υπόψη» δήλωσε ο Μακρόν, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις απόψεις του για ενδεχόμενη επιβολή οικονομικών κυρώσεων.
«Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελούνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα» τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης