Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό του οδικού Άξονα Κρήτης και ζητά τη συμβολή της Περιφέρειας

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό του οδικού Άξονα Κρήτης και ζητά τη συμβολή της Περιφέρειας
Ο υπουργός κάλεσε τους εμπλεκόμενους με τον ΒΟΑΚ από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση για το σχεδιασμό του υπουργείου 
Κοινές είναι οι απόψεις για την κατασκευή και τον προγραμματισμό του έργου του νέου Βόρειου Οδικού 'Άξονα Κρήτης μεταξύ του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Κατά τη σημερινή συνάντηση τους στο Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός συζήτησε με τους αυτοδιοικητικούς την ιεράρχηση των μεγάλων έργων της Κρήτης, καθώς και την καταγραφή των προβλημάτων που υφίστανται για την υλοποίησή τους.
Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους με τον ΒΟΑΚ από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με το έργο, ζητώντας τους να είναι σε όλες τις θέσεις τους ξεκάθαροι, ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης είπε ότι ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο υπουργός όπως ανέφερε θέλει να σταθεί και ο ίδιος ξεκάθαρος απέναντι σε όλους, κυρίως τους πολίτες της Κρήτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί το μεγαλύτερο αυτό έργο της Κρήτης να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέσα σε πνεύμα και κλίμα καλής συνεργασίας, συνεννόησης, λογικής, με σωστό προγραμματισμό οργάνωση ώστε να αποτελέσει παράδειγμα μιας αξιόλογης συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης.
Ο κ. Σπίρτζης είπε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο προχωρούν με τον σχεδιασμό που υπάρχει και κάλεσε περιφέρεια και δήμους μέχρι την 1η Αυγούστου 2018 που θα βρεθεί εκ νέου στην Κρήτη, να τον ενημερώσουν αν διαφωνούν με αυτό το μοντέλο. "Αν διαφωνούν εμείς θα ακυρώσουμε τους διαγωνισμούς του ΒΟΑΚ αλλά εσείς θα πάρετε θέση. Δηλαδή οι γκρίζες ζώνες, και το πλατσούρισμα αριστερά δεξιά έχει τελειώσει. Εμάς ο δικός μας σχεδιασμός για να γίνει αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη είναι αυτός που έχουμε αναπτύξει και ξέρετε, οπότε μέχρι 1η Αυγούστου που θα περάσουμε στη 2η Φάση του διαγωνισμού, θα πρέπει να λάβετε θέση για το εάν είναι σωστός ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει ή όχι. Και αν η πλειοψηφία από την Κρήτη πει όχι, εμείς θα ακυρώσουμε τους διαγωνισμούς και αυτοί που λένε ότι δεν είναι σωστός σχεδιασμός, θα τους δώσουμε τα χρήματα να ολοκληρώσουν τον ΒΟΑΚ με τα χαρακτηριστικά όμως αυτοκινητόδρομου. Εμείς γνωρίζουμε πως αν πάμε σε άλλη λογική τότε δεν μιλάμε για ΒΟΑΚ, δεν μιλάμε για αυτοκινητόδρομο αλλά μιλάμε για κατσικόδρομο και καρόδρομο. Εμάς η γνώμη μας και η πολιτική μας τοποθέτηση είναι διαφορετική από την άποψη για καρόδρομους οπότε να μας συγχωρέσουν αλλά δεν θα τους ακούσουμε» κατεληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης